”Prin ochii lor” – persoanele cu dizabilități din Sectorul 6 se exprimă cu ajutorul tehnicilor teatrale

În cadrul unui număr de două întâlniri desfășurate în zilele de 22 și 23 septembrie 2023, persoanele cu dizabilități din Sectorul 6 au participat la sesiuni de teatru-forum care le-au dat șansa de a se exprima liber și de a transmite celor din jur propriile gânduri și sentimente.

Incursiunea în lumea teatrului și a modalităților sale specifice de a capta atenția s-a concretizat prin intermediul proiectului ,,Prin ochii lor'', derulat de Asociația Marriolle , în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, Asociația VAR Cultural și Prim Plan Film SRL.

Cu ocazia celor două întâlniri organizate în Parcul Drumul Taberei și, respectiv, Centrul de Recreere și Dezvoltare Personală ”Conacul Golecu-Grant”, participanții au învățat să improvizeze, să intre în pielea unor personaje și să își transpună, prin intermediul lor, propriile experiențe de viață. Au aflat astfel mai multe despre ei înșiși și cei din jur, reușind să introducă auditoriul într-o lume greu accesibilă – cea a persoanelor cu dizabilități.

Cele 15 persoane sunt beneficiare ale Centrului de Zi pentru Persoane Adulte cu Dizabilități, din subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6.

Scopul proiectului ”Prin ochii lor” îl reprezintă promovarea diversității, contestarea stigmatului și discriminării față de dizabilități și recentrarea pe public a culturii ca serviciu public. Cu instrumente specifice, se promovează dialogul, cunoașterea reciprocă și colaborarea pentru o societate mai deschisă și mai tolerantă față de problematica persoanelor cu dizabilități.

Proiectul este co-finanțat de Primăria Capitalei prin ARCUB în cadrul programului *București acasă 2023.

Rețele sociale

 

 

Centrul de Sănătate Multifuncțional ”Sfântul Nectarie”

 

Magazinul caritabil SocialXChange

Campanii active

 Încep înscrierile la cursurile gratuite de dezvoltare personală în Sectorul 6

 Proiectul

021.9970: Instrument de informare și consultanță pentru cetățenii Sectorului 6

Telefonul Vârstnicului – o linie telefonică gratuită și confidențială

0800 800 660 - Telefonul Copilului in sectorul 6 / 0731624849 - TELEFONUL DE URGENŢĂ ÎN SECTORUL 6

Campania Spune “NU” cerşetoriei!

© 2023 - Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, Bucureşti

 

DGASPC Sector 6 este certificată ISO 9001