Fundatia Chance for Life

Denumirea Asociaţiei/ONG-ului:

Fundatia Chance for Life

Persoană de contact:
Telefon: 0722284546 (Dana Apostol)
Email: dana.apostol@chanceforlife.ro

Scurtă descriere a asociaţiei/organizaţiei

Fundatia Chance for Life este o organizatie neguvernamentala care isi propune dezvoltarea comunitatilor din Romania prin intermediul copiilor si tinerilor. Prin campanii sociale si educationale care provoaca oamenii sa gandeasca diferit, prin programe care ofera suport emotional si social pentru copii si tineri, Chance for Life formează spiritul civic al romanilor, contribuind astfel la dezvoltarea durabila a comunitatilor din tara noastra.

Viziunea Fundatiei Chance For Life este o societate fara discriminare, in care toti copiii sa se bucure de sanse egale, in care oamenii sa isi asume responsabilitatea pentru semenii lor mai putin norocosi.

Valori: Chance for Life crede in dreptul fiecarui om de a nu fi discriminat si crede in puterea fiecaruia dintre noi de a lupta impotriva discriminarii. Chance for Life crede in dreptul tuturor de a se bucura de tratament egal si crede in puterea fiecaruia dintre noi de a actiona impotriva marginalizarii grupurilor dezavantajate economic sau social. Credem cu putere că soluţia pentru un viitor bun sunt copiii şi felul în care aceştia devin adulţi. De aceea, programele noastre se concentrează pe copii şi pe cei din jurul lor: familiile lor, profesorii lor, promotori ai unui mâine mai bun. Chance for Life crede că “analfabeţii secolului 21 nu sunt cei care nu ştiu să scrie sau să citească, ci aceia care nu pot să înveţe, să schimbe ce au învăţat şi să înveţe din nou” (Alvin Toffler). De aceea, în fiecare zi ne propunem să îi ajutăm pe copii să devină adulţi cărora le place să înveţe şi nu se tem de schimbare.

Descrierea proiectelor prezentate în targ

Fundatia Chance for Life are in desfasurare doua programe: Bursa Chance for Life - Vodafone si Speranta pentru Azi.

Programul Bursa Chance for Life - Vodafone  se desfasoara in doua orase din tara, Bucuresti si Sulina. In cadrul acestui program, se lucreaza zi de zi cu 15, respectiv 22 de copii cu potenţial intelectual ridicat, proveniţi din familii defavorizate. Copiii inclusi in aceste doua programe beneficiaza de: o masă caldă şi supliment nutritiv zilnic, rechizite şcolare şi cărţi necesare studiului, plata tuturor concursurilor şcolare la care participă, pregătire intensivă la limba română: 3 ore/ săptămână,pregătire intensivă la matematică: 3 ore/ săptămână, meditaţii de limba engleză: 2 ore/ săptămână, meditaţii de limba franceză: 2 ore/ săptămână, folosirea calculatorului: 2 ore / săptămână, activităţi de voluntariat în beneficiul altor copii aflaţi în dificultate, mentoring şi îndrumare profesională pentru alegerea meseriei de care se simt atraşi, cursuri de teatru şi creaţie, activităţi speciale destinate dezvoltării abilităţii de a citi şi a comunica, tabere anuale naţionale şi international, petreceri la fiecare zi de naştere, investigaţii medicale complete initiale, intervenţii medicale de specialitate, ori de câte ori este nevoie (stomatolog, oftalmolog, neurolog etc.), consiliere si susţinere psihologica pentru toate problemele cu care se confruntă.

Programul Speranta pentru Azi ofera unui grup de 30 tineri seropozitivi si nonseropozitivi institutionalizati sansa de a avea o dezvoltare fireasca. Chance for Life lucreaza zi de zi cu acesti copii de peste 13 ani, specialistii si voluntarii fundatiei noastre desfasurand o paleta larga de proiecte si activitati. Copiii şi tinerii inclusi in programul Speranta pentru Azi beneficiaza de: scolarizare speciala adaptată nevoilor fiecăruia, intervenţii medicale, suplimente nutritive, sprijin material constând în rechizite şcolare, cărţi necesare studiului, haine şi alte bunuri necesare copiilor, utilizarea calculatorului: 2 ore / săptămână etc.

Rețele sociale

 

 

Centrul de Sănătate Multifuncțional ”Sfântul Nectarie”

 

Magazinul caritabil SocialXChange

Campanii active

 Încep înscrierile la cursurile gratuite de dezvoltare personală în Sectorul 6

 Proiectul

021.9970: Instrument de informare și consultanță pentru cetățenii Sectorului 6

Telefonul Vârstnicului – o linie telefonică gratuită și confidențială

0800 800 660 - Telefonul Copilului in sectorul 6 / 0731624849 - TELEFONUL DE URGENŢĂ ÎN SECTORUL 6

Campania Spune “NU” cerşetoriei!

© 2023 - Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, Bucureşti

 

DGASPC Sector 6 este certificată ISO 9001