Fundaţia Sfânta Irina

Denumirea Asociaţiei/ONG-ului:

Fundaţia Sfânta Irina

Persoană de contact:  
Popa Cristina
Telefon: tel/fax 021.352.00.42, 0758 835 983
Email: sfantairina@gmail.com
Site: www.sfantairina.ro

Scurtă descriere a asociaţiei/organizaţiei:

Fundaţia Sfânta Irina este o organizaţie neguvernamentală care se ocupă cu îmbunătățirea calității vieții bolnavilor de cancer aflați în stadiul avansat prin îngrijire medicală, socială, psihologică şi spirituală.
Până în prezent Centrul de Îngrijiri Paliative Sfânta Irina a asistat peste 2600 de bolnavi şi familiile acestora.

Descrierea proiectelor prezentate în targ.

Atunci când cancerul ajunge într-un stadiu avansat și nu mai există soluții de tratament, există metode medicale de îngrjire. Un centru de paliație (hospice) este acel loc unde pacienții care se află într-un stadiu avansat al bolii sunt îngrijiți medical, emoțional, psihologic și social. Din nefericire o mare parte a bolnavilor de cancer în stadiu terminal al bolii nu primesc îngrijiri specializate, fiind speriați și uneori abandonați. Centrul de Îngrijiri Paliative Sfânta Irina este un HOSPICE care înțelege simptomele cu care se luptă bolnavul de cancer și alături de compasiune, oferă îngrijiri paliative și confort pacientului suferind.

Înființat din sursele proprii ale Fundației în anul 2006, Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfânta Irina” este situat în oraşul Voluntari, judeţul Ilfov, în apropiere de Bucureşti, la cca. 2 km de acesta. Dispune de 37 locuri (rezerve cu un pat sau două), cabinete medicale, farmacie, spaţii generoase pentru desfăşurarea activităţilor specifice. Îngrijirea este acordată de o echipă interdisciplinară, formată din: medici, asistenţi medicali, farmacist, infirmiere, îngrijitoare, asistenţi sociali, psiholog, preot, consilier spiritual şi personal administrativ. Multidisciplinaritatea ne ajută să răspundem unor nevoi cu totul speciale care apar în cel mai vulnerabil moment al vieţii acestor oameni.

Serviciile sunt gratuite şi nediscriminatorii, îngrijirea acordându-se indiferent de vârstă, sex, apartenenţă politică, socială şi religioasă.

Fundaţia Sfânta Irina – Centrul de Îngrijiri Paliative este prima unitate de îngrijiri paliative care asistă bolnavii din Bucureşti şi din Ilfov. Suntem acreditaţi de Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale și recunoscuţi de Guvernul României ca fiind de Utilitate Publică (prin HG 126/2008).

Servicii oferite:

  • asistenţă medicală, nursing (evaluarea stării pacienţilor în baza examenelor de specialitate efectuate de către medicul oncolog, stabilirea tratamentului, consultaţii medicale zilnice, terapia durerii, instruirea familiilor în legătură cu îngrijirea pacienţilor după externarea acestora, prestarea de activităţi de tip nursing, igiena bolnavului); 
  • consiliere psihologică (consultul periodic al pacienţilor şi evaluare psihologică complexă; consilierea şi suportul psiho-emoţional oferit familiilor şi reţelei socio-afective a pacienţilor internaţi în Centrul de Îngirjiri Paliative);
  • asistență socială în vederea obţinerii unor drepturi legale - pensie în baza certificatului de handicap, facilitarea relației bolnavului cu instituțiile statului, susținerea drepturilor persoanei asistate), implicarea în elaborarea, implementarea, monitorizarea planului individualizat de intervenţie socială, soluţionarea nevoilor sociale ale pacienţilor, comunicarea permanentă cu pacienţii şi familiile acestora;
  • asistenţă spirituală (în conformitate cu apartenența religioasă, valorile şi obiceiurile religioase ale bolnavilor).

Centrul de Paliație Sfânta Irina acordă îngrijiri specializate bolnavilor care suferă de cancer în stadiu avansat, astfel încât aceștia să beneficieze de o mai bună calitate a vieții și de un confort sporit, alături de cei dragi.

O atenție specială este acordată cazurilor sociale (persoane cu posibilități materiale reduse, persoane singure, fără familie etc.)

Prin intermediul acestui proiect dorim să oferim bolnavilor din Centrul de Îngrijiri Paliative îngrijire de cea mai bună calitate.

Rețele sociale

 

 

Centrul de Sănătate Multifuncțional ”Sfântul Nectarie”

 

Magazinul caritabil SocialXChange

Campanii active

 Încep înscrierile la cursurile gratuite de dezvoltare personală în Sectorul 6

 Proiectul

021.9970: Instrument de informare și consultanță pentru cetățenii Sectorului 6

Telefonul Vârstnicului – o linie telefonică gratuită și confidențială

0800 800 660 - Telefonul Copilului in sectorul 6 / 0731624849 - TELEFONUL DE URGENŢĂ ÎN SECTORUL 6

Campania Spune “NU” cerşetoriei!

© 2024 - Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, Bucureşti

 

DGASPC Sector 6 este certificată ISO 9001