Pentru asigurarea cu continuitate a prestațiilor sociale, persoanele care solicită reevaluarea încadrării în grad de handicap, trebuie să depună documentația cu 60 de zile înainte de expirarea valabilității certificatului de încadrare în grad de handicap.
Astfel, LUNA ÎN CARE ESTE OBLIGATORIU SĂ SE DEPUNĂ ACTELE ESTE ÎNSCRISĂ LA "PUNCTUL V. – TERMEN DE REVIZUIRE", DIN CERTIFICATUL DE ÎNCADRARE ÎN GRAD DE HANDICAP.
NERESPECTAREA TERMENULUI DE DEPUNERE, DUCE LA PIERDEREA ACORDĂRII CU CONTINUITATE A PRESTAȚIILOR SOCIALE, ACESTEA URMÂND A FI ACORDATE CU LUNA URMĂTOARE CELEI ÎN CARE S-A ELIBERAT CERTIFICATUL DE HANDICAP.
Asistentul personal profesionist este persoana fizică atestată, care asigură prin activitatea pe care o desfăşoară la domiciliul său, îngrijirea şi protecţia adultului cu handicap grav sau accentuat pe baza nevoilor individuale ale acestuia, în condiţiile Legii nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.
Mai multe informații
Persoanele cu domiciliul pe raza Sectorului 6 care deţin un certificat de încadrare în grad de handicap şi solicită reevaluarea acestuia, trebuie să ştie că cererea pentru obţinerea unui nou certificat se va depune cu 60 de zile înainte de expirarea termenului de valabilitate al certificatului de încadrare în grad de handicap.
Cererile se vor depune la sediul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, Bucureşti, situat în str. Floare Roşie nr.7A, la Serviciul Evaluare Complexă Persoane Adulte cu Handicap.
Programul de lucru este: luni, marţi, joi: 8.00-16.30, miercuri: 8.00-18.30 şi vineri: 8.00-14.00.
Dosarele se depun la sediul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, sector 6, Bucureşti, situat în str. Floare Roşie nr.7A, la Serviciul Evaluare Complexă Persoane Adulte cu Handicap, program: Luni, Marţi, Joi: 8.00-16.30, Miercuri: 8.00-18.30, Vineri: 8.00-14.00.
Cererea şi actele doveditoare pot fi depuse spre înregistrare de către persoana cu handicap, familia sa, reprezentantul legal, asistentul personal, asistentul personal profesionist sau organizaţia neguvernamentală al carui membru este persoana cu handicap.
Cererile sunt înregistrate la Registratura instituţiei şi apoi în Registrul de intrari al Serviciului Evaluare Complexă a Persoanei Adulte cu Handicap.
Stabilirea datei programării la evaluarea medico-psiho-vocaţională realizată de specialiştii Serviciului Evaluare Complexă a Persoanei Adulte cu Handicap, se face de către un angajat al serviciului într-un registru de programari, atunci când se depune dosarul.
DOCUMENTE MEDICALE necesare evaluării complexe, realizată în conformitate cu criteriile medico-psihosociale emise prin Ordinul ministrului muncii, familiei și egalității de șanse și al ministrului sănătății publice nr.762/1.992/2007 cu modificările și completările ulterioare: Ordinul nr.982/692/2013, Ordinul nr.707/538/2014, Ordinul nr.131/90/2015, respective Ordinul nr. 874/2016.
I. ACCIDENT VASCULAR CEREBRAL (AVC)
II.ORTOPEDIE
III. RETARD MENTAL
IV. DEMENŢE (Alzheimer, Mixtă, Presenilă, Pick, etc.)
V. TULBURĂRI DE PERSONALITATE
VI. BOLI PSIHICE (SCHIZOFRENIE ŞI ALTE PSIHOZE MAJORE)
VII. AFECTAREA FUNCŢIILOR VEDERII
VIII. AFECTAREA FUNCŢIILOR AUZULUI
IX. AFECTAREA FUNCŢIEI FONATORII (VOCE)
X. AFECTAREA FUNCŢIILOR INIMII
XI. ARTERIOPATII
XII. BOLI DE SÂNGE
XIII. AFECTAREA SISTEMULUI LIMFOID
XIV.AFECTAREA FUNCŢIILOR DE COAGULARE A SÂNGELUI
XV. HIV - SIDA
XVI. BOLI RESPIRATORII
XVII. DIABET ZAHARAT
XVIII. AFECTAREA FUNCŢIILOR HEPATICE
XIX. AFECTAREA FUNCŢIILOR ENDOCRINE - HIPOFUNCŢIE
XX. BOLI RENALE
XXI. TUMORI MALIGNE
XXII. BOLI DE COLAGEN
XXIII. DEFORMĂRI ALE COLOANEI VERTEBRALE
XXIV. AFECŢIUNI OSTEOARTICULARE CONGENITALE SAU CONTRACTATE PRECOCE
XXV. AFECŢIUNI NEUROLOGICE
De exemplu: Pentru Boala Parkinson - examen neurologie, cu precizarea diagnosticului și a stadializării Hoehn-Yahr, a stării prezente de sănătate, cu completarea scalelor de evaluare a autonomiei și funcționalității: UPDRS (Unified Parkinson Disease Rating Scale), di Webster, a scalei BARTHEL, a indicilor ADL (activitățile de zi cu zi) și IADL (scala incapacităților pentru activități zilnice), în original.
Pentru Scleroză Multiplă - examen neurologie, cu precizarea diagnosticului, a stării prezente de sănătate, și completarea scalelor: EDSS (Expanded Disability Status Scale), FMS (scala de gradare a forței musculare), a scalei BARTHEL, a indicilor ADL (activitățile de zi cu zi) și IADL (scala incapacităților pentru activități zilnice), în original. Pentru Pareze / Plegii Membre - examen neurologie, cu precizarea diagnosticului, a stării prezente de sănătate, și completarea scalelor: FMS (scala de gradare a forței musculare), a scalei BARTHEL, a indicilor ADL (activitățile de zi cu zi) și IADL (scala incapacităților pentru activități zilnice), în original.
XXVI. EPILEPSIA
XXVII. DERMATOLOGIE
XXVIII. AFECȚIUNI REUMATOLOGICE
XXIX. AMPUTAȚII
XXX. LUPUS ERITEMATOS SISTEMIC
ESTE OBLIGATORIU CA TOATE DOCUMENTELE MEDICALE DEPUSE LA DOSAR SĂ FIE DATATE, PARAFATE, SEMNATE DE CĂTRE MEDIC ŞI SĂ AIBĂ ŞTAMPILA UNITĂŢII SPITALICEŞTI EMITENTE.
DACĂ EXAMENUL PSIHOLOGIC SE REALIZEAZĂ ÎN CADRUL UNUI CABINET PSIHOLOGIC INDIVIDUAL, ESTE NECESAR CA ACESTA SĂ CONȚINĂ TIMBRUL PROFESIONAL EMIS ÎN ANUL ÎN CURS, CU MARCA "COLEGIUL PSIHOLOGILOR DIN ROMÂNIA".
La aceste acte se adaugă - investigaţii medicale necesare integrării în colectivitate:
CONTRIBUȚIA DE ÎNTREȚINERE DATORATĂ DE PERSOANELE ADULTE CU DIZABILITĂȚI ÎN CENTRELE REZIDENȚIALE PUBLICE
Evaluarea complexă a persoanei adulte care/sau pentru care se solicită eliberarea certificatului de încadrare în grad de handicap şi/sau orientare profesională şi/sau măsură de protecţie, se realizează în cadrul serviciului de către urmatorii specialişti :
Persoanele nedeplasabile care/sau pentru care se solicită eliberarea certificatului de încadrare în grad de handicap şi /sau orientare profesională şi/sau măsură de protecţie, sunt evaluate la domiciliu, în urma deplasării specialiştilor serviciului.
În urma evaluării complexe, în conformitate cu legislaţia în vigoare, Serviciul Evaluare Complexă Persoane Adulte cu Handicap înaintează dosarul cuprinzând propunerea de încadrare în grad de handicap/orientare profesională/măsură de protecţie, Comisiei de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap, sector 6, Bucureşti, care adoptă decizia privind încadrarea în grad de handicap şi/sau orientarea profesională şi/sau măsura de protecţie.
Comisia de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap sector 6, Bucureşti desfăşoară activitate decizională în domeniul protecţiei şi promovării drepturilor persoanelor adulte cu handicap şi eliberează:
Solicitantul revine pentru obţinerea Certificatului de încadrare în grad de handicap cu 60 de zile înainte de data expirării valabilității certificatului anterior.
Serviciul evaluare complexă persoane adulte cu handicap este înfiinţat în temeiul art. 88 din Legea 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicată şi actualizată şi exercită urmatoarele atribuţii, conform art. 50 din H.G. nr. 268/2007 privind normele metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 448/2006 şi în conformitate cu ORDINUL nr.2.298/2012 privind aprobarea procedurii cadru de evaluare a persoanelor adulte în vederea încadrării în grad şi tip de handicap:
SERVICII SOCIALE GRATUITE furnizate de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 București
Pentru PERSOANELE ADULTE CU HANDICAP – cu probleme de sănătate mintală
Adresa: str. Floare Roşie nr.7A, Sector 6, Bucureşti (zona Militari-Apusului) Tel./fax: 0214103020, interior 341; Tel.: 0372303292; Adresa e-mail: evaluarecomplexaadulti@dgaspc6.com