Creșele de stat din Sectorul 6

Creșa Neghiniță, Creșa Harap-Alb și Creșa Pinocchio, aflate în subordinea DGASPC Sector 6, sunt servicii publice cu personalitate juridică, autorizate pentru a primi și îngriji copii în vârstă de 1-3 ani.

Fac parte din sistemul de învățământ preuniversitar, reglementat de legea educației naționale nr. 1/2011, cu modificările și completările ulterioare.

Programul de funcționare este de luni până vineri, între orele 6.00 și 18.00. Cele 3 creșe de stat ale DGASPC nu au vacanțe ca grădinițele și școlile, ci își întrerup activitatea, prin rotație, doar 30 de zile pe an, în timpul verii, pentru curățenie. De asemenea, își închid porțile în perioada sărbătorilor legale.

Servicii oferite

  • Îngrijire, hrană, supravegherea stării de sănătate a copilului;
  • Educație timpurie, în baza unui curriculum național, centrat pe dezvoltarea fizică, cognitivă, emoțională și socială a copiilor;
  • Servicii complementare pentru copil și familie, respectiv servicii de informare și consiliere, de educație parentală, de terapie logopedică, de asistență psihopedagogică.

Pentru copiii din familii defavorizate, contribuția lunară pentru hrană este suportată de Consiliul Local Sector 6, prin DGASPC.

Procedura de înscriere

Înscrierea/reînscrierea copiilor de vârstă ante-preșcolară la creșă se face conform calendarului anual stabilit sau, în situații deosebite, pe toată perioada anului.

  • Etapa I – Reînscrierea copiilor care au frecventat creșa în anul anterior: are loc la finalul lunii mai.
  • Etapa a II-a – Înscrierea pentru prima dată a copilului la creșă: are loc în luna iunie.

Cererile se depun online la adresa crese6.ro.

© 2024 - Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, Bucureşti

 

DGASPC Sector 6 este certificată ISO escim DGASPC Sector 6 este certificată ISO 9001 DGASPC Sector 6 este certificată ISO 37001

 

 

 

Website realizat în cadrul proiectului “Primărie fără hârtie II – Digitalizarea DGASPC Sector 6 prin soluție informatică inovativă ca măsură de simplificare administrativă și de optimizare a furnizării serviciilor de asistență socială pentru cetățeni” Cod SMIS 153535 în cadrul Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020.

Site realizat în cadrul proiectului POCA