Pentru ca cererea să fie analizată, este necesar ca aceasta să fie depusă de solicitanți individual și în nume propriu și să fie însoțită de actele mai jos menționate:
În perioada de evaluare a dosarelor, Comisia Socială poate solicita și alte documente relevante din categoria celor de mai sus, cu menționarea termenului limită până la care se permite completarea dosarelor, cu clarificările solicitate.
NOTĂ:
1. Situaţia locativă actuală
1.1. Chiriaş în spaţiu din fond locativ privat ________ 10 puncte
1.2. Tolerat în spaţiu ________ 7 puncte
1.3. Suprafaţa locuibilă deţinută (cu chirie, tolerat în spaţiu): - mp/locatar –
NOTĂ: În cazul celor toleraţi în spaţiu, toată suprafaţa locativă a imobilului se împarte la numărul total al locatarilor, în care sunt incluşi şi cei care nu fac parte din familia solicitantului de locuinţă, dar care locuiesc în acelaşi imobil. În cazul spaţiilor locative închiriate, suprafaţa locativă deţinută conform contractului de închiriere se împarte numai la numărul membrilor familiei solicitantului de locuinţă. La stabilirea numărului de membri ai familiei solicitantului de locuinţă se va avea în vedere componenţa familiei definită la lit. A pct. 2.
2. Starea civilă actuală
2.1. Starea civilă:
2.2. Nr. de persoane în întreţinere:
3. Starea de sănătate actuală
Boala de care suferă solicitantul sau un alt membru al familiei ori aflat în întreţinere necesită, potrivit legii, însoţitor sau o cameră în plus ________ 2 puncte
4. Vechimea cererii solicitantului
4.1. până la 1 an ________ 1 punct 4.2. între 1 şi 2 ani ________ 3 puncte 4.3. între 2 şi 3 ani ________ 6 puncte 4.4. între 3 şi 4 ani ________ 9 puncte 4.5. pentru fiecare an peste 4 ani ________ 4 puncte
5. Nivelul de studii şi/sau pregătire profesională
5.1. fără studii şi fără pregătire profesională ________ 5 puncte 5.2. cu şcoală generală, fără pregătire profesională şi/sau cu specializare la locul de muncă ________ 8 puncte 5.3. cu studii medii, fără pregătire profesională şi/sau cu specializare la locul de muncă ________ 10 puncte 5.4. cu pregătire profesională, prin studii medii sau profesionale de specialitate şi/sau prin studii superioare de scurtă durată ________ 13 puncte 5.5. cu studii superioare ________ 15 puncte
NOTĂ: Se va puncta ultimul nivel de studii încheiat şi atestat conform legii.
6. Situaţii locative sau sociale deosebite
6.1. tineri proveniţi din case de ocrotire socială şi care au împlinit 18 ani ________ 15 puncte 6.2. tineri care au adoptat sau adoptă copii ________ 10 puncte 6.3. tineri evacuaţi din case naţionalizate ________ 5 puncte
7. Venitul mediu net lunar/membru de familie:
7.1. mai mic decât salariul minim pe economie ________ 15 puncte 7.2. între salariul minim pe economie şi salariul mediu net pe economie ________ 10 puncte
NOTE:
Se acordă respectând aceleași criterii ca pentru locuințele sociale (de vârstă, vulnerabilități), reglementate prin hotărâri de Consiliu Local, cu respectarea cadrului legal. Doar venitul solicitantului trebuie să depășească nivelul salariului mediu net lunar pe economie.
Trebuie menționat că aceste locuințe sunt administrate de Primăria Municipiului București, prin Administrarea Fondului Imobiliar (AFI). Primăria Sectorului 6 se ocupă doar de repartizarea lor, atunci când este cazul, după care le predă către AFI București.
Repartizarea locuințelor se face în limita fondului disponibil, luându-se în considerare atât locuințele libere din fondul existent, cât și locuințele care urmează a fi construite pentru tineri și supuse închirierii.
Este necesar ca solicitanţii să depună cererea individual şi în nume propriu şi să prezinte, la data depunerii cererii, actele mai jos menţionate:
După caz, se vor putea solicita şi alte documente. *Cetățenii străini care beneficiază de protecție internațională, vor prezenta actele eliberate în țara de origine, traduse în limba română și legalizate.
Notă: Prin persoane aflate în întreținere se înțeleg copiii sau persoanele adulte pentru care s-a instituit tutela, dacă solicitantul sau unul dintre membrii familiei pentru care se solicită locuința are calitatea de tutore, precum și copiii încredințați spre adopție.
Criteriile de la punctele 2-4 trebuie îndeplinite de beneficiarii (titularul de contract și membrii familiei acestuia care sunt incluși în contractul de închiriere) de locuințe sociale pe toată perioada în care au calitatea de chiriași în unitățile locative respective.
1. Situaţia locativă actuală:
a) La adresa unde locuiește nu este asigurată norma locativă: Norma locativă este asigurată când, conform Anexei 1, litera B din Legea nr. 114/1996:
Punctaj: 2 puncte/persoană
Notă: Se acordă câte 2 puncte pentru fiecare membru al familiei solicitantului și persoane aflate în întreținere care nu au asigurată norma locativă, familia fiind definită prin “art.17” din Legea nr.114/1996. Pentru copiii și părinții solicitanților, precum și pentru persoanele aflate în întreținere se acordă punctaj doar dacă aceștia sunt incluși în rândul celor pentru care titularul de cerere solicită locuința. Prin persoane aflate în întreținere se înțeleg copiii sau persoanele adulte pentru care s-a instituit tutela, dacă solicitantul sau unul dintre membrii familiei pentru care se solicită locuința are calitatea de tutore, precum și copiii încredințați spre adopție.
În cazul celor toleraţi în spaţiu, suprafaţa locativă a imobilului se împarte la numărul total al locatarilor, care au domiciliul și/sau locuiesc în aceeași unitate locativă. În cazul spaţiilor locative închiriate, suprafaţa locativă deţinută conform contractului de închiriere se împarte numai la numărul membrilor familiei solicitantului de locuinţă.
La stabilirea numărului de membri ai familiei solicitantului de locuinţă se vor avea în vedere solicitantul și celelalte persoane incluse în cererea sa de locuință.
b) Calitatea în care solicitantul locuieşte la adresă:
c) Persoane care figurează cu domiciliul într-o locuinţă unde au pierdut drepturile locative ca urmare a divorţului sau de unde au fost evacuați în virtutea unor prevederi contractuale legale, care nu depind de voinţa şi comportamentul acestora (înstrăinarea locuinței unde au domiciliat în calitate de toleraţi sau chiriaşi şi alte situaţii similare).
Punctaj: 5 puncte
d) Data la care solicitantul şi-a stabilit domiciliul în Bucureşti (prin raportare la termenul stabilit de art. 21 alin (2) din H.G. nr. 1275/2000, cu modificările și completările ulterioare):
Punctaj: 1 punct – de la 1 la 3 ani; 3 puncte – de la 3 la 10 ani 5 puncte – peste 10 ani
2. Numărul de copii
Punctaj: 2 puncte - pentru 1 (un) copil; 4 puncte - pentru 2 (doi) copii; 6 puncte - pentru 3 (trei) copii.
Câte 1 (un) punct pentru fiecare copil, care depășește numărul de 3 copii aflați în întreținere. Astfel, pentru 4 copii se vor primi 7 puncte, pentru 5 copii se vor primi 8 puncte, etc..
Notă: Sunt incluși copiii în vârstă de până la 18 ani aflați în întreținere (nu au dobândit capacitate deplină de exercițiu), precum și cei de până la 26 de ani care urmează o formă de învățământ cursuri de zi și care nu realizează venituri.
3. Starea de sănătate (boala de care suferă solicitantul, soţul/soţia,copiii, persoanele aflate în întreținere, precum şi părinţii cu care gospodăresc, numai dacă aceştia din urmă fac parte dintre membrii familiei pentru care se solicită locuinţă):
a) Invaliditate (handicap):
Punctaj: 7 puncte - invaliditate gr. I (handicap grav); 4 puncte - invaliditate gr. II (handicap accentuat); 2 puncte - invaliditate gr. III (handicap mediu); 1 punct - handicap ușor
b) Certificat medical de boală, cu drept la o cameră în plus (conform O.U.G. nr. 40/1999, Anexa nr. 2)
Punctaj: 2 puncte
Se va acorda punctaj doar în situațiile în care afecțiunea este dintre cele menționate în Anexa nr.2 la O.U.G. nr. 40/1999 și este dovedită cu certificat medical (formular A5) eliberat de instituția medicală competentă, semnat de medicul de specialitate și de conducătorul instituției respective. Certificatul va fi însoțit de buletine de analiză care atestă că diagnosticul a fost pus în baza investigațiilor de specialitate sau de adeverință eliberată de medicul de familie care atestă că persoana, pentru care s-a prezentat certificatul medical, este în evidență cu respectiva afecțiune cronică.
NOTĂ: Pentru fiecare act medical (certificat handicap/invaliditate, certificat medical) prezentat pentru membrii familiei (solicitant, soţ/soţie, copii, părinți) și alte persoane aflate în întreținere se acordă punctaj, urmând ca acestea să se cumuleze. Se iau în calcul certificatele medicale, certificatele de handicap/invaliditate pentru părinţii/copiii majori ai solicitanţilor, precum și pentru persoanele aflate în întreținere numai în cazul in care aceştia vor beneficia, alături de titularul de cerere, de repartizarea unei locuinţe în baza Legii nr. 114/1996.
4. Venit mediu net lunar/ membru de familie:
Punctaj: 0 puncte - pentru situațiile în care nu realizează venituri de nicio natură; 15 puncte - venitul mediu net lunar/membru de familie este mai mic decât venitul minim garantat (ajutor social)/pentru o persoană 10 puncte - venitul mediu net lunar/membru de familie este situat între venitul minim garantat (ajutor social)/ pentru o persoană și salariul minim net lunar pe total economie stabilit conform actelor normative în vigoare la data la care demarează procedurile de evaluare a situației solicitanților. 5 puncte - venit mediu net lunar/membru de familie este mai mare decât salariul minim net lunar pe total economie stabilit conform actelor normative și cel mult egal cu câştigul salarial mediu net lunar pe total economie comunicat de Institutul Naţional de Statisticã în ultimul Buletin statistic, publicat la data la care demarează procedurile de evaluare a situației solicitanților.
Nota: Se au în vedere toate veniturile indiferent de natura acestora (salarii, ajutoare sociale, alocații, pensii, indemnizații etc.) și țara în care au fost realizate.
5. Vechimea cererii:
Punctaj: 0 puncte – până într-un an 1 punct - pentru fiecare an
NOTĂ: - 1 an = 12 luni, calculul se face începând cu data depunerii dosarului pentru fiecare an împlinit prin raportare la termenul prevăzut de art. 21, alin (2) din H.G. nr. 1275/2000, cu modificările și completările ulterioare. Dosarele care nu au fost reactualizate 5 ani consecutiv se consideră clasate fără a fi necesară îndeplinirea altor formalități.
6. Vârsta solicitantului (prin raportare la termenul stabilit de art. 21 alin (2) din H.G. nr. 1275/2000, cu modificările și completările ulterioare):
Punctaj: 1 punct - 18 ani - până la 35 ani; 5 puncte - 35 ani – până la 60 ani; 10 puncte - începând cu vârsta de 60 de ani
7. Criterii speciale
7.1. Tineri cu vârsta până în 35 ani, proveniţi din instituţii de ocrotire socială
Punctaj: 15 puncte 7.2. Familii monoparentale
Punctaj: 5 puncte Nota: Criteriul 7.2 se aplică în cazul solicitanților care:
Definiția familiei monoparentale dată de Legea asistenței sociale nr. 292/2011, art.22, alin.(5) și (6): ”(5)Termenul familie monoparentală desemnează familia formată din persoana singură şi copilul/copiii aflaţi în întreţinere şi care locuiesc împreună cu aceasta. (6) Prin persoană singură, se înţelege persoana care se află în una dintre următoarele situaţii: a) este necăsătorită; b) este văduvă; c) este divorţată; d) al cărei soţ/soţie este declarat/declarată dispărut/dispărută prin hotărâre judecătorească; e) al cărei soţ/soţie este arestat/arestată preventiv pe o perioadă mai mare de 30 de zile sau execută o pedeapsă privativă de libertate şi nu participă la întreţinerea copiilor; f) nu a împlinit vârsta de 18 ani şi se află în una dintre situaţiile prevăzute la lit. a)-e); g) a fost numită tutore sau i s-au încredinţat ori dat în plasament unul sau mai mulţi copii şi se află în una dintre situaţiile prevăzute la lit. a)-e).”
Notă: Îndeplinirea acestui criteriu trebuie dovedit cu acte eliberate de autoritățile abilitate de lege în acest sens.
7.3. Beneficiarii Legii nr. 341/2004, beneficiarii Decretului - Lege nr. 118/1990, beneficiarii Legii nr. 44/1994
7.4. Persoane care figurează cu domiciliul într-o locuinţă unde au pierdut drepturile locative prin divorț, fiind victime ale violenței domestice
Notă:
Notă: Prin persoane aflate în întreținere se înțeleg copiii sau persoanele adulte pentru care s-a instituit tutela, dacă solicitantul sau unul dintre membrii familiei pentru care se solicită locuința are calitatea de tutore, precum și copiii încredințați spre adopție. Prin locuințe din fondul locativ de stat se înțeleg locuințele aflate în proprietatea statului/unității administrativ-teritoriale, altele decât cele destinate tinerilor construite în conformitate cu dispozițiile Legii nr. 152/1998, cele sociale, de necesitate, de serviciu, de intervenție, de sprijin sau de protocol așa cum sunt aceste categorii definite de Legea nr. 114/1996. Criteriile de la punctele 2-4 trebuie îndeplinite de beneficiarii (titularul de contract și membrii familiei acestuia care sunt incluși în contractul de închiriere) de locuințe din fondul de stat pe toată perioada în care au calitatea de chiriași în unitățile locative respective.
a) La adresa unde locuiește nu este asigurată norma locativă: Norma locativă este asigurată când, conform Anexei 1, litera B din Legea nr. 114/1996: - 1 persoană ocupă 1 cameră; - 2 persoane ocupă 2 camere; - 3 sau 4 persoane ocupă 3 camere; - 5 sau 6 persoane ocupă 4 camere; - 7 sau 8 persoane ocupă 5 camere. Punctaj: 2 puncte/persoană
Notă: Se acordă câte 2 puncte pentru fiecare membru al familiei solicitantului și persoane aflate în întreținere care nu au asigurată norma locativă, familia fiind definită prin “art.17” din Legea nr.114/1996. Pentru copiii și părinții solicitanților, precum și pentru persoanele aflate în întreținere se acordă punctaj doar dacă aceștia sunt incluși în rândul celor pentru care titularul de cerere solicită locuința. Prin persoane aflate în întreținere se înțeleg copiii sau persoanele adulte pentru care s-a instituit tutela, dacă solicitantul sau unul dintre membrii familiei pentru care se solicită locuința are calitatea de tutore, precum și copiii încredințați spre adopție. În cazul celor toleraţi în spaţiu, suprafaţa locativă a imobilului se împarte la numărul total al locatarilor, care au domiciliul și/sau locuiesc în aceeași unitate locativă. În cazul spaţiilor locative închiriate, suprafaţa locativă deţinută conform contractului de închiriere se împarte numai la numărul membrilor familiei solicitantului de locuinţă. La stabilirea numărului de membri ai familiei solicitantului de locuinţă se vor avea în vedere solicitantul și celelalte persoane incluse în cererea sa de locuință.
b) Calitatea în care solicitantul locuieşte la adresă: - chiriaş la particular, în locuinţă de serviciu, în cămin ________ 3 puncte - tolerat la părinţi/copii/alte persoane ________ 1 punct
c) Persoane care figurează cu domiciliul într-o locuinţă unde au pierdut drepturile locative ca urmare a divorţului sau de unde au fost evacuați în virtutea unor prevederi contractuale legale, care nu depind de voinţa şi comportamentul acestora (înstrăinarea locuinței unde au domiciliat în calitate de toleraţi sau chiriaşi şi alte situaţii similare)
Punctaj: 1 punct - de la 1 până la 3 ani; 3 puncte - de la 3 până la 10 ani 5 puncte - peste 10 ani
Punctaj: 1 punct – pentru fiecare copil
Notă: Sunt incluși copii în vârstă de până la 18 ani aflați în întreținere (nu au dobândit capacitate deplină de exercițiu), precum și cei de până la 26 de ani care urmează o formă de învățământ cursuri de zi și care nu realizează venituri.
a) Invaliditate(handicap):
Punctaj: 7 puncte – invaliditate gr. I (handicap grav); 4 puncte – invaliditate gr. II (handicap accentuat); 2 puncte - invaliditate gr. III (handicap mediu); 1 punct – handicap ușor
Punctaj: 10 puncte – venit mediu net/membru de familie între câştigul salarial mediu net lunar pe total economie, comunicat de Institutul Naţional de Statisticã în ultimul Buletin statistic, publicat la data la care demarează procedurile de evaluare a situației solicitanților și salariul mediu brut lunar pe total economie, comunicat de Institutul Naţional de Statisticã în ultimul Buletin statistic, publicat la data la care demarează procedurile de evaluare a situației solicitanților. 0 puncte – venit mediu net/membru de familie peste salariul mediu brut lunar pe total economie, comunicat de Institutul Naţional de Statisticã în ultimul Buletin statistic, publicat la data la care demarează procedurile de evaluare a situației solicitanților. Nota: Se au în vedere toate veniturile indiferent de natura acestora (salarii, ajutoare sociale, alocații etc.) și țara în care au fost realizate.
NOTĂ: 1 an = 12 luni, calculul se face începând cu data depunerii dosarului pentru fiecare an împlinit prin raportare la termenul prevăzut de art. 21, alin (2) din H.G. nr. 1275/2000, cu modificările și completările ulterioare. Dosarele care nu au fost reactualizate 5 ani consecutiv se consideră clasate fără a fi necesară îndeplinirea altor formalități.
Punctaj: 1 punct – 18 ani - până la 35 ani; 5 puncte – 35 ani – până la 60 ani; 10 puncte – începând cu vârsta de 60 de ani
Punctaj: 5 puncte Nota: Criteriul 7.2. se aplică în cazul solicitanților care: - au copii în întreținere care nu au împlinit vârsta de 18 ani, - au copii majori în întreținere, cu vârstă de până la 26 de ani care urmează o formă de învățământ cursuri de zi și care nu realizează venituri.
Definiția familiei monoparentale dată de Legea asistenței sociale nr.292/2011, art.22, alin.(5) și (6): ”(5)Termenul familie monoparentală desemnează familia formată din persoana singură şi copilul/copiii aflaţi în întreţinere şi care locuiesc împreună cu aceasta. (6) Prin persoană singură, se înţelege persoana care se află în una dintre următoarele situaţii: a) este necăsătorită; b) este văduvă; c) este divorţată; d) al cărei soţ/soţie este declarat/declarată dispărut/dispărută prin hotărâre judecătorească; e) al cărei soţ/soţie este arestat/arestată preventiv pe o perioadă mai mare de 30 de zile sau execută o pedeapsă privativă de libertate şi nu participă la întreţinerea copiilor; f) nu a împlinit vârsta de 18 ani şi se află în una dintre situaţiile prevăzute la lit. a)-e); g) a fost numită tutore sau i s-au încredinţat ori dat în plasament unul sau mai mulţi copii şi se află în una dintre situaţiile prevăzute la lit. a)-e).”
7.3. Beneficiarii Legii nr. 341/2004, beneficiarii Decretului - Lege nr. 118/1990, beneficiarii Legii nr.44/1994
7.4. Persoane care figurează cu domiciliul într-o locuinţă unde au pierdut drepturile locative prin divorț fiind victime ale violenței domestice Punctaj: 5 puncte
De atribuirea locuinţelor cu chirie, în condiţiile prevăzute de Ordonanţa de Urgenţă nr. 74/2007, pot beneficia cu prioritate persoanele/familiile care îndeplinesc următoarele condiții:
NOTA 1: Pot beneficia de dispoziţiile legii persoanele/familiile care, îndeplinesc condițiile prevăzute la punctele (1) – (7) sau (1) - (6) și (8) dacă la data retrocedãrii pe cale administrativã sau judecãtoreascã a locuinţelor cãtre foştii proprietari sau moştenitorii acestora, au avut calitatea de chiriaşi în locuinţă din fondul locativ de stat (pe raza Sectorului 6), doveditã prin acte, ori li s-a anulat prin hotãrâre judecãtoreascã definitivã (şi irevocabilã) contractul de vânzare-cumpãrare a locuinţei (situată pe raza sectorului 6) și, ca urmare a evacuării sau preluării în folosință a unei alte locuințe pusă la dispoziție de către fostul proprietar sau de moștenitorii acestuia, şi-au schimbat domiciliul la o altă adresă de pe raza Sectorului 6, la reînnoirea (în condiţiile legii) actelor de identitate. NOTĂ 2: Pot beneficia de prevederile O.U.G. nr. 74/2007 numai persoanele/familiile faţă de care măsura evacuării/notificarea în vederea evacuării sau refuzul de încheiere/prelungire a contractului de închiriere nu s-a datorat propriei culpe.
1. SITUAŢIA LOCATIVĂ ACTUALĂ:
a) La adresa unde locuiește este asigurată norma locativă, Norma locativă este asigurată când, conform Anexei 1, punctul B la Legea nr. 114/1996: - 1 persoană ocupă 1 cameră; - 2 persoane ocupă 2 camere; - 3 sau 4 persoane ocupă 3 camere; - 5 sau 6 persoane ocupă 4 camere; - 7 sau 8 persoane ocupă 5 camere.
Notă: Se acordă câte 2 puncte pentru fiecare membru al familiei solicitantului și persoane aflate în întreținere care nu are asigurată norma locativă, familia fiind definită prin “art.17” din Legea nr.114/1996. Pentru copiii și părinții solicitanților, precum și pentru persoanele aflate în întreținere se acordă punctaj doar dacă aceștia sunt incluși în rândul celor pentru care titularul de cerere solicită locuința. Prin persoane aflate în întreținere se înțeleg copiii sau persoanele adulte pentru care s-a instituit tutela, dacă solicitantul sau unul dintre membrii familiei pentru care se solicită locuința are calitatea de tutore, precum și copiii încredințați spre adopție. În cazul celor toleraţi în spaţiu, suprafaţa locativă a imobilului se împarte la numărul total al locatarilor, care au domiciliul și/sau locuiesc în aceeași unitate locativă. În cazul spaţiilor locative închiriate, suprafaţa locativă deţinută conform contractului de închiriere se împarte numai la numărul membrilor familiei solicitantului de locuinţă. La stabilirea numărului de membri ai familiei solicitantului de locuinţă se vor avea în vedere solicitantul și celelalte persoane incluse în cererea sa de locuință.
b) Situaţia solicitantului la adresa unde figurează cu domiciliul: b* notificat/evacuat din locuinţă retrocedată fostului proprietar, locuinţă aflată pe raza sectorului 6 ________ 25 puncte b** chiriaş în locuinţă situată pe raza sectorului 6, retrocedată fostului proprietar ________ 15 puncte
NOTĂ: În cazul prevăzut la lit. b* sunt incluse şi persoanele cu privire la care nu s-a dispus evacuarea sau nu au fost notificate cu privire la evacuare dar, din motive neimputabile lor, nu beneficiază de un contract de închiriere valabil încheiat cu proprietarul căruia i s-a restituit imobilul (proprietarul a refuzat prelungirea sau reînoirea contractului). Sunt incluse în cazul prevăzut la lit. b** și persoanele/familiile care, la data retrocedãrii pe cale administrativã sau judecãtoreascã a locuinţelor cãtre foştii proprietari sau moştenitorii acestora, au avut calitatea de chiriaşi în locuinţă din fondul locativ de stat, doveditã prin acte, ori li s-a anulat prin hotãrâre judecãtoreascã definitivã şi irevocabilã contractul de vânzare-cumpãrare a locuinţei şi au fost obligate, în condiţiile O.U.G. nr. 40/1999, să preia în folosință o altă locuinţă pusă la dispoziţie de fostul proprietar sau de moştenitorii acestuia.
2. NUMĂRUL DE COPII:
Punctaj: 1 punct – pentru fiecare copil.
3. STAREA DE SĂNĂTATE – (boala de care suferă solicitantul, soţul/soţia, copiii şi părinţii cu care gospodăresc, numai dacă aceştia din urmă fac parte dintre membrii familiei pentru care se solicită locuinţă):
Punctaj: 7 puncte – invaliditate gr.I(handicap grav); 4 puncte – invaliditate gr.II(handicap accentuat); 2 puncte - invaliditate gr.III (handicap mediu); 1 punct – handicap ușor
b) Certificat medical de boală, avizat de medicul de familie, cu drept la o cameră în plus (conform O.U.G. nr. 40/1999, Anexa nr. 2)
Se va acorda punctaj doar în situațiile în care afecțiunea este dintre cele menționate în Anexa nr.2 la O.U.G. nr. 40/1999 și este dovedită cu certificat medical (formular A5) eliberat de instituția medicală competentă, semnat de medicul de specialitate și de conducătorul instituției respective. Certificatul va fi însoțit de buletine de analiză care atestă că diagnosticul a fost pus în baza investigațiilor de specialitate sau de adeverință eliberată de medicul de familie care atestă că persoana, pentru care s-a prezentat certificatul medical, este în evidență cu respectiva afecțiune.
4. VENIT MEDIU NET LUNAR/ MEMBRU DE FAMILIE:
Punctaj: 0 puncte - pentru situațiile în care nu realizează venituri de nicio natură, precum și în cazurile în care venitul mediu net lunar /membru de familie, realizat în ultimele 12 luni, se situează peste nivelul câştigului salarial mediu net lunar pe total economie, comunicat de Institutul Naţional de Statisticã în ultimul Buletin statistic, publicat la data demarării procedurilor de evaluare a situației solicitanților; 15 puncte – venitul mediu net lunar/membru de familie este mai mic decât venitul minim garantat (ajutor social)/pentru o persoană 10 puncte – venitul mediu net lunar/membru de familie este situat între venitul minim garantat (ajutor social)/pentru o persoană și salariul minim net lunar pe total economie stabilit conform actelor normative în vigoare la data la care demarează procedurile de evaluare a situației solicitanților. 5 puncte – venitul mediu net lunar/membru de familie este mai mare decât salariul minim net lunar pe total economie stabilit conform actelor normative în vigoare la data la care demarează procedurile de evaluare a situației solicitanților și cel mult egal cu câştigul salarial mediu net lunar pe total economie, comunicat de Institutul Naţional de Statisticã în ultimul Buletin statistic, publicat la data la care demarează evaluarea cererilor.
5. VECHIMEA CERERII:
NOTĂ: - 1 an = 12 luni, calculul se face începând cu data depunerii dosarului pentru fiecare an împlinit prin raportare la termenul prevăzut de art. 21, alin (2) din H.G. nr. 1275/2000, modificată și completată. Dosarele care nu au fost reactualizate 5 ani consecutiv se consideră clasate fără a fi necesară îndeplinirea altor formalități.
6. VÂRSTA SOLICITANTULUI (prin raportare la termenul prevăzut de art. 21, alin (2) din H.G. nr. 1275/2000, cu modificările și completările ulterioare):
Punctaj: 1 punct - între 18 ani – până la 35 ani 5 puncte - între 35 ani – până la 60 ani 10 puncte - începând cu 60 de ani
7. CRITERII SPECIALE
Beneficiarii Legii nr. 341/2004, beneficiarii Decretului - Lege nr. 118/1990, beneficiarii Legii nr. 44/1994
NOTĂ La egalitate de puncte, prioritatea se stabileşte în ordinea datei și numărului de înregistrare a cererii.
Email: spatiulocativ@dgaspc6.com Telefon: 0725.600.723
Responsabilul cu protecția datelor
ITU BOGDAN MIHAI Email: responsabilgdpr@dgaspc6.com Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului sector 6 - Sediul Central: Adresa: str. Cernişoara nr. 38-40, (zona Piaţa Gorjului), sector 6 Telefon: 0217457237
Mai multe informații despre GDPR, aici.