”Aripi spre viitor” – elevii din Sectorul 6 sunt îndemnați să nu abandoneze școala

În săptămâna 15-21 aprilie 2024, specialiștii proiectului Aripi spre viitor au organizat o campanie de informare a elevilor și cadrelor didactice din Sectorul 6 cu privire la importanța continuării studiilor și obținerii unei diplome de absolvire.

Campania s-a derulat în incinta Școlilor nr. 205 și nr. 168, acolo unde elevii au primit materiale informative și sfaturi utile care îi vor ajuta să  nu abandoneze școala.

În cadrul întâlnirilor, s-au adus în discuție influența grupului de prieteni, situația familială tensionată, lipsa resurselor financiare, precum și alte cauze care îi pot determina pe copii și adolescenți să renunțe la școală, cu efecte negative asupra viitorului lor.

Participanții au fost îndemnați să apeleze numărul de telefon 021.9970, pentru a intra în legătura cu specialiștii proiectului, pregătiți să le acorde consiliere psihologică și sfaturi utile pentru a nu renunța la școală.

La rândul lor, cadrele didactice au fost informate despre oportunitățile oferite de Proiectul Aripi spre viitor, atât în ceea ce privește combaterea abandonului școlar, cât și facilitarea revenirii la școală în cazul celor care au abandonat-o deja.

Campania va continua în perioada următoare în alte unități de învățământ care funcționează la nivelul comunității.

Pentru toate persoanele din Sectorul 6 care nu au definitivat studiile de stat obligatorii (10 clase), proiectul Aripi spre viitor oferă posibilitatea continuării studiilor în unități de învățământ de stat, cu program flexibil și diplomă recunoscută de Ministerul Educației.

Copii, tineri, părinți, membri ai familiilor cu copii, tutori ai copiilor și tinerilor, persoane care au în grijă copii cu părinți plecați la muncă în străinătate sau persoane de etnie romă se numără printre cei care își pot continua studiile, cu noi posibilități de afirmare în plan social și profesional.

Proiectul mai oferă consiliere pe probleme familiale și sociale, sprijin în găsirea unui loc de muncă mai bine plătit, sfaturi utile în plan personal și educațional.

Persoanele interesate sunt rugate să ne apeleze la 021.9970, zilnic în intervalul orar 08.00 – 20.00.

Proiectul a debutat în urmă cu 3 ani, fiind finanțat din fonduri europene nerambursabile, în cadrul Programului Operațional Capital Uman, Axa Prioritară 6 – Educație și competențe, Cod Proiect 135937.

Pestre 500 de persoane au beneficiat în această perioadă de facilitățile puse la dispoziție de proiectul Aripi spre viitor, reușind să revină la școală și să privească mai încrezătoare spre viitor.

Înapoi

Data publicării: 19 apr 2024

Descarcă aplicația mobilă de sesizări eSector6!

Google Play
Versiune minimă: Android 8.0

AppStore
Versiune minimă: iOS 13.0

Campanii active

Servicii medicale gratuite pentru Bucureșteni, prin proiectul SAFE

Află mai multe despre SAFE

021.9970: Instrument de informare și consultanță pentru cetățenii Sectorului 6

 119 - numărul unic pentru copii

 0731624849 - TELEFONUL DE URGENŢĂ ÎN SECTORUL 6

Campania Spune “NU” cerşetoriei!

© 2024 - Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, Bucureşti

 

DGASPC Sector 6 este certificată ISO escim DGASPC Sector 6 este certificată ISO 9001 DGASPC Sector 6 este certificată ISO 37001

 

 

 

Website realizat în cadrul proiectului “Primărie fără hârtie II – Digitalizarea DGASPC Sector 6 prin soluție informatică inovativă ca măsură de simplificare administrativă și de optimizare a furnizării serviciilor de asistență socială pentru cetățeni” Cod SMIS 153535 în cadrul Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020.

Site realizat în cadrul proiectului POCA