”Aripi spre viitor” – o întâlnire de informare și dialog pentru revenirea la școală

În data de 26 martie 2024, specialiștii proiectului Aripi spre viitor au organizat o întâlnire de informare cu părinții copiilor care frecventează Centrul Comunitar Generații din Sectorul 6, al Fundației Principesa Margareta.

Cei 15 participanți au primit informații esențiale despre programele de tip A doua șansă și despre facilitățile pe care proiectul Aripi spre viitor le pune la dispoziția celor care aleg să revină la școală.

Pentru toate persoanele din Sectorul 6 care nu au definitivat studiile de stat obligatorii (10 clase), proiectul Aripi spre viitor oferă posibilitatea continuării studiilor în unități de învățământ de stat, cu program flexibil și diplomă recunoscută de Ministerul Educației.

Copii, tineri, părinți, membri ai familiilor cu copii, tutori ai copiilor și tinerilor, persoane care au în grijă copii cu părinți plecați la muncă în străinătate sau persoane de etnie romă se numără printre cei care își pot continua studiile, cu noi posibilități de afirmare în plan social și profesional.

Proiectul mai oferă consiliere pe probleme familiale și sociale, sprijin în găsirea unui loc de muncă mai bine plătit, sfaturi utile în plan personal și educațional.

Persoanele interesate sunt rugate să ne apeleze la 021.9970, zilnic în intervalul orar 08.00 – 20.00.

Nu ratați această oportunitate pentru dumneavoastră, pentru membri familiei, prieteni sau cunoscuți. ”Aripi spre viitor” vă așteaptă înapoi la școală!

Proiectul a debutat în urmă cu 3 ani, fiind finanțat din fonduri europene nerambursabile, în cadrul Programului Operațional Capital Uman, Axa Prioritară 6 – Educație și competențe, Cod Proiect 135937.

Pestre 500 de persoane au beneficiat până în prezent de facilitățile puse la dispoziție de acest program, reușind să revină la școală și să primească șansa la un viitor mai bun.

Înapoi

Data publicării: 27 mar 2024

Descarcă aplicația mobilă de sesizări eSector6!

Google Play
Versiune minimă: Android 8.0

AppStore
Versiune minimă: iOS 13.0

Campanii active

Servicii medicale gratuite pentru Bucureșteni, prin proiectul SAFE

Află mai multe despre SAFE

021.9970: Instrument de informare și consultanță pentru cetățenii Sectorului 6

 119 - numărul unic pentru copii

 0731624849 - TELEFONUL DE URGENŢĂ ÎN SECTORUL 6

Campania Spune “NU” cerşetoriei!

© 2024 - Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, Bucureşti

 

DGASPC Sector 6 este certificată ISO escim DGASPC Sector 6 este certificată ISO 9001 DGASPC Sector 6 este certificată ISO 37001

 

 

 

Website realizat în cadrul proiectului “Primărie fără hârtie II – Digitalizarea DGASPC Sector 6 prin soluție informatică inovativă ca măsură de simplificare administrativă și de optimizare a furnizării serviciilor de asistență socială pentru cetățeni” Cod SMIS 153535 în cadrul Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020.

Site realizat în cadrul proiectului POCA