Să privim autismul cu inima, în Sectorul 6 – un eveniment de sensibilizare și conștientizare la Plaza România

Cu ocazia Zilei Internaționale de Conștientizare a Autismului, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, în parteneriat cu Asociația Puzzle România și Plaza România, organizează evenimentul ”Priviți autismul cu inima!”.

La manifestarea din data de 2 aprilie 2024, din incinta Plaza România, participă copii cu autism, persoane în vârstă, părinți, voluntari, specialiști din domeniul serviciilor sociale.

Începând cu orele 11.30, se organizează acțiuni de informare și sensibilizare a opiniei publice, împărțire de materiale de conștientizare a situației persoanelor cu autism și informare cu privire la serviciile sociale oferite acestor persoane pe raza Sectorului 6.

Evenimentul a continuat cu un flash mob în zona parter-Rotondă, acolo unde seniori din comunitatea Sectorului 6 au făcut o coregrafie în jurul unei piesei de puzzle, în interiorul căreia au fost prezenți 20 de copii cu autism însoțiți, de pe margine, de familiile lor.

S-au mai organizat, la etajul I, ateliere pentru copii și adulți, activități de confecționare coliere din paste, flori multicolore, păpuși din linguri de lemn.

Începând cu orele 12.00, o întâlnire între profesioniști și familiile copiilor cu autism a adus în prim-plan povești de viață, dificultăți de adaptare și integrare, pericolele marginalizării, eforturile de recuperare depuse în centrele de îngrijire sau la domiciliu. În acest an, accentul a fost pus pe nevoia de implicare a familiei extinse, în special a bunicilor, în susținerea familiilor care se confruntă cu autismul.

Un număr de 506 copii cu autism erau înregistrați pe raza Sectorului 6 la sfârșitul anului 2023, cifrele înregistrând o creștere de 10% de la an la an.

Pentru aceștia, Direcția Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 oferă servicii de evaluare și încadrare în grad de handicap, facilitarea obținerii tuturor drepturilor și facilităților prevăzute de lege, servicii integrate de îngrijire, abilitare și recuperare în centre de zi, activități de integrare în școală și societate, campanii de informare și sensibilizare.

Anual, la data de 2 aprilie, la nivel mondial, este marcată Ziua Internaţională de conştientizare a autismului, cu scopul de a dinamiza eforturile de promovare a unei mai bune înţelegeri a autismului şi de a creşte nivelul de informare a publicului larg privind nevoile speciale ale persoanelor cu autism şi ale familiilor acestora.

 

Înapoi

Data publicării: 2 apr 2024

Descarcă aplicația mobilă de sesizări eSector6!

Google Play
Versiune minimă: Android 8.0

AppStore
Versiune minimă: iOS 13.0

Campanii active

Servicii medicale gratuite pentru Bucureșteni, prin proiectul SAFE

Află mai multe despre SAFE

021.9970: Instrument de informare și consultanță pentru cetățenii Sectorului 6

 119 - numărul unic pentru copii

 0731624849 - TELEFONUL DE URGENŢĂ ÎN SECTORUL 6

Campania Spune “NU” cerşetoriei!

© 2024 - Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, Bucureşti

 

DGASPC Sector 6 este certificată ISO escim DGASPC Sector 6 este certificată ISO 9001 DGASPC Sector 6 este certificată ISO 37001

 

 

 

Website realizat în cadrul proiectului “Primărie fără hârtie II – Digitalizarea DGASPC Sector 6 prin soluție informatică inovativă ca măsură de simplificare administrativă și de optimizare a furnizării serviciilor de asistență socială pentru cetățeni” Cod SMIS 153535 în cadrul Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020.

Site realizat în cadrul proiectului POCA