BE SAFE! BE COOL, în your School! – o săptămână dedicată combaterii violenței asupra copiilor, în Sectorul 6

Familia, școala, grupul de prieteni, cartierul în care trăiești pot fi locuri sigure; depinde numai de tine și de cei din jurul tău.

Începând de mâine, 16 aprilie 2024, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 demarează campania ”BE SAFE! BE COOL, în your School!”, cu scopul combaterii actelor de violență asupra copiilor din Sectorul 6.

Timp de 3 zile, specialiștii instituției se vor deplasa în incinta Școlilor nr. 174, nr. 205 și 168, unde vor purta discuții libere cu elevii și cadrele didactice, referitoare la tipurile de violență care apar în școală sau în afara ei.

Fie că este verbală, psihologică, fizică, sexuală sau cibernetică, violența asupra copiilor are repercusiuni de ordin fizic și mental, scade stima de sine, diminuează performanțele școlare și lasă urme care nu se șterg prea curând.

În cadrul întâlnirilor cu elevii, discuțiile vor avea ca subiect formele de manifestare a violenței și mijloacele raportare și combatere a ei. Elevii vor fi îndemnați să descrie actele de violență la care au fost supuși sau la care au fost martori, vor învăța că au dreptul la protecție și sprijin din partea autorităților, vor deveni conștienți că o atitudine corespunzătoare din partea tuturor poate stopa acest fenomen.

Specialiștii implicați în campanie vor împărți materiale informative adresate elevilor și părinților, care expun pe scurt tipurile de violență asupra copiilor, semnele de recunoaștere a unui abuz, mijloacele de prevenire și de contactare a autorităților competente.

În cadrul discuțiilor cu cadrele didactice se vor aborda subiecte precum: reducerea violenței în școală, semnele abuzului asupra unui elev, inducerea unor comportamente pozitive la elevi, activități didactice cu rol de aplanare a conflictelor și creșterea coeziunii la nivelul claselor sau al unității de învățământ.

Este al doilea an consecutiv în care Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 derulează această campanie de prevenire și combatere a violenței asupra copiilor din Sectorul 6, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București.

Conform unei statistici publicate de Organizația Salvați Copiii la începutul acestui an, 46% dintre copiii români declară că părinții lor recurg la pedepse corporale. În mediul școlar, trei sferturi dintre respondenții copii spun că au asistat la o situație de violență iar aproape jumătate admit că au fost victime ale violenței în școală.

Înapoi

Data publicării: 15 apr 2024

Descarcă aplicația mobilă de sesizări eSector6!

Google Play
Versiune minimă: Android 8.0

AppStore
Versiune minimă: iOS 13.0

Campanii active

Servicii medicale gratuite pentru Bucureșteni, prin proiectul SAFE

Află mai multe despre SAFE

021.9970: Instrument de informare și consultanță pentru cetățenii Sectorului 6

 119 - numărul unic pentru copii

 0731624849 - TELEFONUL DE URGENŢĂ ÎN SECTORUL 6

Campania Spune “NU” cerşetoriei!

© 2024 - Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, Bucureşti

 

DGASPC Sector 6 este certificată ISO escim DGASPC Sector 6 este certificată ISO 9001 DGASPC Sector 6 este certificată ISO 37001

 

 

 

Website realizat în cadrul proiectului “Primărie fără hârtie II – Digitalizarea DGASPC Sector 6 prin soluție informatică inovativă ca măsură de simplificare administrativă și de optimizare a furnizării serviciilor de asistență socială pentru cetățeni” Cod SMIS 153535 în cadrul Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020.

Site realizat în cadrul proiectului POCA