BE SAFE! BE COOL, in your School! – informarea este primul pas în combaterea violenței asupra copiilor

Ieri, 18 aprilie 2024, a avut loc cea de-a treia întâlnire de informare a elevilor și cadrelor didactice, în cadrul campaniei de prevenire a violenței asupra copiilor din Sectorul 6 - BE SAFE! BE COOL, in your School!

La inițiativa Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, specialiști familiarizați cu fenomenul violenței asupra celor mici au vizitat Școlile nr. 174, nr. 205 și nr. 168 din comunitate pentru a vorbi despre formele de violență asupra copiilor, mijloacele de identificare a oricărui abuz, metode de prevenire și combatere a acestui fenomen care ia amploare de la an la an.

Timp de trei zile, ”BE SAFE! BE COOL, în your School!” a reunit 50 de cadre didactice, 400 de elevi din ciclul primar și gimnazial, precum și un număr de 10 voluntari dornici să contribuie la succesul acestei inițiative.

Întâlnirile de informare au fost urmate, de fiecare dată, de o invitație la discuții libere, în cadrul cărora s-au oferit exemple de acte violente petrecute în unitățile de învățământ, s-au dezbătut cauzele și s-au căutat soluții.

Specialiștii implicați în campanie au împărțit materiale informative adresate elevilor și părinților, care expun pe scurt tipurile de violență asupra copiilor, semnele de recunoaștere a unui abuz, mijloacele de prevenire precum și posibilitățile de contactare a autorităților competente.

Campania va continua în perioada următoare cu activități de distribuire a afișelor și pliantelor informative în toate unitățile de învățământ din Sectorul 6.

Este al doilea an consecutiv în care Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 derulează acțiuni de informare în unitățile de învățământ din comunitate, cu rol de prevenire și combatere a violenței asupra copiilor.

Înapoi

Data publicării: 19 apr 2024

Descarcă aplicația mobilă de sesizări eSector6!

Google Play
Versiune minimă: Android 8.0

AppStore
Versiune minimă: iOS 13.0

Campanii active

Servicii medicale gratuite pentru Bucureșteni, prin proiectul SAFE

Află mai multe despre SAFE

021.9970: Instrument de informare și consultanță pentru cetățenii Sectorului 6

 119 - numărul unic pentru copii

 0731624849 - TELEFONUL DE URGENŢĂ ÎN SECTORUL 6

Campania Spune “NU” cerşetoriei!

© 2024 - Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, Bucureşti

 

DGASPC Sector 6 este certificată ISO escim DGASPC Sector 6 este certificată ISO 9001 DGASPC Sector 6 este certificată ISO 37001

 

 

 

Website realizat în cadrul proiectului “Primărie fără hârtie II – Digitalizarea DGASPC Sector 6 prin soluție informatică inovativă ca măsură de simplificare administrativă și de optimizare a furnizării serviciilor de asistență socială pentru cetățeni” Cod SMIS 153535 în cadrul Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020.

Site realizat în cadrul proiectului POCA