Copiii cu nevoi speciale din Sectorul 6, în vizită la Muzeul Grigore Antipa

Copiii care frecventează Centrul de Zi de Recuperare pentru Copii cu Dizabilități “Ghencea” din Sectorul 6 au vizitat azi, 22 ianuarie 2024, Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”.

Alături de specialiștii care se ocupă de reabilitarea lor, micuții au intrat în lumea fascinantă a plantelor și animalelor, multe dintre ele din ținuturi exotice, pe care le-au văzut pentru prima dată.

Dincolo de importanța didactică, ieșirea la muzeu are rolul de a-i obișnui pe copii cu noi situații de viață, de a le stimula adaptabilitatea și capacitatea de relaționare cu cei din jur.

Vizita a fost organizată de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 în parteneriat cu Asociația ”Supereroi printre noi”, în cadrul Programului ”Ore liniștite”, care le permite copiilor cu nevoi speciale să se bucure de atracțiile unui muzeu în afara perioadelor aglomerate ale zilei.

Centrul de Zi de Recuperare pentru Copii cu Dizabilități “Ghencea” oferă servicii specializate având ca obiectiv principal abilitarea și reabilitarea copiilor cu dizabilități /tulburări din spectru autist, contribuind la creșterea gradului lor de integrare socială.

Înapoi

Data publicării: 22 ian 2024

Descarcă aplicația mobilă de sesizări eSector6!

Google Play
Versiune minimă: Android 8.0

AppStore
Versiune minimă: iOS 13.0

Campanii active

Servicii medicale gratuite pentru Bucureșteni, prin proiectul SAFE

Află mai multe despre SAFE

021.9970: Instrument de informare și consultanță pentru cetățenii Sectorului 6

 119 - numărul unic pentru copii

 0731624849 - TELEFONUL DE URGENŢĂ ÎN SECTORUL 6

Campania Spune “NU” cerşetoriei!

© 2024 - Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, Bucureşti

 

DGASPC Sector 6 este certificată ISO escim DGASPC Sector 6 este certificată ISO 9001 DGASPC Sector 6 este certificată ISO 37001

 

 

 

Website realizat în cadrul proiectului “Primărie fără hârtie II – Digitalizarea DGASPC Sector 6 prin soluție informatică inovativă ca măsură de simplificare administrativă și de optimizare a furnizării serviciilor de asistență socială pentru cetățeni” Cod SMIS 153535 în cadrul Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020.

Site realizat în cadrul proiectului POCA