Copiii de la Sfântul Andrei călătoresc prin epocile îndepărtate ale Planetei, populate de dinozauri

Prichindeii Centrul de Zi “Sfântul Andrei” , din Sectorul 6, au pornit într-o călătorie prin lumile dispărute ale Planetei. În această săptămână copiii învață lucruri nemaipomenite despre dinozaurii care au trăit pe Pământ cu sute și zeci de milioane de ani în urmă. Cu planșe, machete, figurine confecționate din lut și multă imaginație, beneficiarii centrului vor descoperi pe rând ființe înfricoșătoare, despre care credeau că există numai în cărțile cu povești. Colorând și confecționând dinozauri care se deplasau pe sol sau în aer, cei mici vor învăța să îi clasifice și să îi deosebească după formă, dimensiuni sau modalitatea de a se hrăni. Astfel vor înțelege că planeta pe care locuim este veche și ascunde numeroase fosile care vorbesc despre trecutul ei îndepărtat.

Pe durata întregii săptămâni, copiii vor participa la sesiuni de animație despre epoca dinozaurilor, vor desena, colora și decupa aceste animale deosebite. Activitățile mai cuprind ”povestea lui Dino”, cântecele cu dinozauri, stimulare senzoriala cu nisip, muzică și mișcare, matematică cu dinozauri. Prichindeii îngrijiți pe timp de zi în centrul din subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 vor dobândi astfel cunoștințe esențiale despre epocile trecute și animalele care au trăit cu mult înainte ca oamenii să apară pe Pământ.

Centrul de Zi “Sfântul Andrei” dispune de un total de 120 de locuri, oferind în regim de zi următorul pachet de servicii pentru copiii cu vârste între 3 și 6 ani din Sectorul 6:

  • îngrijire, supraveghere, odihnă;
  • dezvoltarea deprinderilor de viață independentă;
  • activități instructiv-educative, de recreere-socializare;
  • asistență psihologică pentru copii și servicii de sprijin și consiliere pentru părinți;
  • supraveghere, igienă și menținere a stării de sănătate;
  • hrană, cu respectarea normelor legale în vigoare;
  • colaborează cu familiile copiilor care frecventează programul centrului
  • informare a beneficiarilor / potențialilor beneficiari cu privire la serviciile oferite și beneficiile acestora.

Părinții pot opta, în funcție de nevoi, pentru program scurt sau prelungit (până după-amiaza), astfel încât să își poată desfășura nestingheriți activitatea profesională.

Centrul funcționează de luni până vineri, punând la dispoziția beneficiarilor un spațiu modern, dotat cu săli de clasă, săli de joacă/dormitoare, cabinet medical, cabinet de psihologie, săli de masă.

Centrul este situat în Aleea Parva nr. 1B. Pentru mai multe informații privind serviciile, condițiile și procedura de înscriere, vă rugăm să accesați pagina dedicată centrului sau să ne apelați la 021.9970, zilnic între orele 08.00 – 20.00

Înapoi

Data publicării: 13 feb 2024

Descarcă aplicația mobilă de sesizări eSector6!

Google Play
Versiune minimă: Android 8.0

AppStore
Versiune minimă: iOS 13.0

Campanii active

Servicii medicale gratuite pentru Bucureșteni, prin proiectul SAFE

Află mai multe despre SAFE

021.9970: Instrument de informare și consultanță pentru cetățenii Sectorului 6

 119 - numărul unic pentru copii

 0731624849 - TELEFONUL DE URGENŢĂ ÎN SECTORUL 6

Campania Spune “NU” cerşetoriei!

© 2024 - Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, Bucureşti

 

DGASPC Sector 6 este certificată ISO escim DGASPC Sector 6 este certificată ISO 9001 DGASPC Sector 6 este certificată ISO 37001

 

 

 

Website realizat în cadrul proiectului “Primărie fără hârtie II – Digitalizarea DGASPC Sector 6 prin soluție informatică inovativă ca măsură de simplificare administrativă și de optimizare a furnizării serviciilor de asistență socială pentru cetățeni” Cod SMIS 153535 în cadrul Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020.

Site realizat în cadrul proiectului POCA