Copiii cu dizabilități din Sectorul 6, într-o vizită terapeutică la Muzeul MINA

Un mediu imersiv și stimulant favorizează curiozitatea și dorința de interacțiune a copiilor cu deficiențe de tip neuropsihomotoriu. Specialiștii Centrului de Zi de Recuperare pentru Copii cu Dizabilități ”Împreună”, din Sectorul 6, folosesc acest tip de experiență drept instrument terapeutic în lucrul cu beneficiarii de care se ocupă. Ieri, 22 februarie 2024, o vizită la Muzeul MINA, din Capitală, le-a oferit celor mici o întâlnire cât se poate de reală cu mediul subacvatic și minunile din adâncuri.

Pești de toate felurile și dimensiunile, plante pe care le-au văzut pentru prima dată, umbre și lumini au contribuit la atmosfera fascinantă care i-a transpus pe cei 15 copii, însoțiți de părinți, în frumoasă lume a apelor.

Efectul stimulant al interacțiunii a fost completat de elementul educativ, vizitatorii aflând numeroase lucruri interesante despre relația dintre viață și apă, despre cum aceasta din urmă dă numele Planetei Albastre pe care locuim.

Aflat în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, Centrul de Zi de Recuperare pentru Copii cu Dizabilități ”Împreună” oferă copiilor până la 18 ani din comunitate, cu diferite tipuri de dizabilități, un pachet de servicii integrate de recuperare în vederea creșterii gradului de integrare socială. Serviciile centrului asigură menținerea, refacerea și dezvoltarea capacităților copilului și ale părinților pentru depășirea situațiilor care ar putea determina separarea copilului de familia sa.

Mai multe informații despre acest centru, serviciile oferite și modalitatea de accesare a lor, la 021.9970, zilnic între orele 08.00 – 20.00.

Înapoi

Data publicării: 23 feb 2024

Descarcă aplicația mobilă de sesizări eSector6!

Google Play
Versiune minimă: Android 8.0

AppStore
Versiune minimă: iOS 13.0

Campanii active

Servicii medicale gratuite pentru Bucureșteni, prin proiectul SAFE

Află mai multe despre SAFE

021.9970: Instrument de informare și consultanță pentru cetățenii Sectorului 6

 119 - numărul unic pentru copii

 0731624849 - TELEFONUL DE URGENŢĂ ÎN SECTORUL 6

Campania Spune “NU” cerşetoriei!

© 2024 - Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, Bucureşti

 

DGASPC Sector 6 este certificată ISO escim DGASPC Sector 6 este certificată ISO 9001 DGASPC Sector 6 este certificată ISO 37001

 

 

 

Website realizat în cadrul proiectului “Primărie fără hârtie II – Digitalizarea DGASPC Sector 6 prin soluție informatică inovativă ca măsură de simplificare administrativă și de optimizare a furnizării serviciilor de asistență socială pentru cetățeni” Cod SMIS 153535 în cadrul Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020.

Site realizat în cadrul proiectului POCA