Croitoria – șansă la o viață independentă pentru persoanele cu dizabilități din Sectorul 6

Primele articole de croitorie, ieșite din mâinile unor persoane cu dizabilități, beneficiare ale Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, sunt gata să fie distribuite în beneficiul comunitatății. Cei care au primit șansa la reabilitare și viață independentă au lucrat, la mașinile de cusut proaspăt achiziționate, lucruri folositoare altora.

Se întâmplă la Centrul de Zi pentru Persoane Adulte cu Dizabilități, în cadrul unui proiect cu fonduri europene nerambursabile, care a susținut 10 beneficiari în deprinderea unor operații specifice croitoriei – desenat și tăiat contur, prelucrare la mașină de cusut liniară, prelucrare la mașină de surfilat și de călcat.

Activitatea a debutat în luna septembrie a anului trecut, până în prezent fiind parcurse primele etape ale procesului de confecționare. Pentru aceasta, un mic atelier de croitorie a fost creat și dotat corespunzător în cadrul centrului din Bulevardul Iuliu Maniu.

Produsele finite constând în lenjerie de pat sunt destinate Centrului pentru Persoane Vârstnice Floare Roșie, din subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6.

Activitatea de croitorie este coordonată de un colaborator extern, specialist în domeniul confecțiilor textile, cu participarea echipei multidisciplinare de la nivelul centrului.

La sfârșitul acestui program, persoanele cu dizabilități inițiate în tainele croitoriei se vor îndrepta spre piața muncii, cu certitudinea unei meserii învățate și speranța că își pot urma propriul drum în viață.

Înapoi

Data publicării: 2 feb 2024

Descarcă aplicația mobilă de sesizări eSector6!

Google Play
Versiune minimă: Android 8.0

AppStore
Versiune minimă: iOS 13.0

Campanii active

Servicii medicale gratuite pentru Bucureșteni, prin proiectul SAFE

Află mai multe despre SAFE

021.9970: Instrument de informare și consultanță pentru cetățenii Sectorului 6

 119 - numărul unic pentru copii

 0731624849 - TELEFONUL DE URGENŢĂ ÎN SECTORUL 6

Campania Spune “NU” cerşetoriei!

© 2024 - Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, Bucureşti

 

DGASPC Sector 6 este certificată ISO escim DGASPC Sector 6 este certificată ISO 9001 DGASPC Sector 6 este certificată ISO 37001

 

 

 

Website realizat în cadrul proiectului “Primărie fără hârtie II – Digitalizarea DGASPC Sector 6 prin soluție informatică inovativă ca măsură de simplificare administrativă și de optimizare a furnizării serviciilor de asistență socială pentru cetățeni” Cod SMIS 153535 în cadrul Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020.

Site realizat în cadrul proiectului POCA