Cu stomatologul la Centrul de zi Sf. Andrei

Lui Nectarie, un băiețel de 5 ani îngrijit în regim de zi la Centrul Sfântul Andrei din Sectorul 6, îi plac foarte mult dulciurile. Iar azi, 20 noiembrie 2023, a aflat că acestea afectează dantura și provoacă, în timp, carii dăunătoare și dureroase.

În cadrul unei vizite de prevenție, medicul stomatolog Corina Sorica, de la Centrul de Sănătate ”Sfântul Nectarie” l-a învățat pe micuț să iubească periuța și pasta de dinți și să le folosească seara și dimineața.

Lecția de azi l-a învățat pe copil, alături de colegii săi, că:

  • este important să ne spălăm pe dinți;
  • este important să facem periajul dinților corect;
  • este important să periem dinții timp de 2 minute;

Peste 50 de micuți de la Centrul de zi “Sf. Andrei”, cu vârste cuprinse între 3 și 5 ani au primit astfel informații esențiale privind igiena orală și corporală, despre cum se efectuează corect periajul dentar, cât de importantă este curățenia pentru sănătatea noastră, precum și despre bolile care însoțesc un stil de viață dezordonat.

Caravana Campaniei „Obiceiurile bune se formează din copilărie”, din cadrul proiectului „Prevenție prin informare”, al Centrul de Sănătate “Sfântul Nectarie”, a reușit astfel să promoveze tehnicile de igienă orală și corporală în rândul unor prichindei care se vor putea lăuda și pe viitor cu un zâmbet frumos.

Campania a pornit de la ideea că obiceiurile sănătoase se deprind de la vârste cât mai fragede și că sănătatea adultului depinde în mare măsură de stilul de viață pe care l-a avut încă din perioada copilăriei. Limitarea, prin informare, a unor obiceiuri nesănătoase la această vârstă va avea un efect de lungă durată, cu beneficii la nivelul individului și al societății.

Campania se desfășoară până la sfârșitul lunii decembrie, perioadă în care va ajunge la mai multe centre, grădinițe, școli și licee din Sectorul 6.

Centrul de Sănătate “Sfântul Nectarie” este o unitate sanitară, situată în Bulevardul Uverturii Nr. 81, sector 6, care oferă o gamă largă de servicii medicale în regim ambulatoriu.

Pentru programări sau alte informații vă rugăm să apelați la numărul de telefon 031.9593 sau pe www.nectarie6.ro.

Înapoi

Data publicării: 20 nov 2023

Descarcă aplicația mobilă de sesizări eSector6!

Google Play
Versiune minimă: Android 8.0

AppStore
Versiune minimă: iOS 13.0

Campanii active

Servicii medicale gratuite pentru Bucureșteni, prin proiectul SAFE

Află mai multe despre SAFE

021.9970: Instrument de informare și consultanță pentru cetățenii Sectorului 6

 119 - numărul unic pentru copii

 0731624849 - TELEFONUL DE URGENŢĂ ÎN SECTORUL 6

Campania Spune “NU” cerşetoriei!

© 2024 - Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, Bucureşti

 

DGASPC Sector 6 este certificată ISO escim DGASPC Sector 6 este certificată ISO 9001 DGASPC Sector 6 este certificată ISO 37001

 

 

 

Website realizat în cadrul proiectului “Primărie fără hârtie II – Digitalizarea DGASPC Sector 6 prin soluție informatică inovativă ca măsură de simplificare administrativă și de optimizare a furnizării serviciilor de asistență socială pentru cetățeni” Cod SMIS 153535 în cadrul Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020.

Site realizat în cadrul proiectului POCA