”Masca de cartier” - Seniorii din Sectorul 6 își vor face auzită vocea în cadrul unui proiect cu valențe europene

Un număr de 8 persoane vârstnice din Sectorul 6 au ocazia de a se exprima și a-și face auzite vocile în cadrul unui proiect socio-cultural cu valențe europene. Prin parteneriatul dintre Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 și Teatrul Masca, vârstnicii beneficiari ai Clubului Seniorilor Sector 6 participă la Atelierul de Teatru ”Masca de cartier”, unde vor pregăti un spectacol inedit.

”Masca de cartier” este un concept de intervenție comunitară prin artă, care-și propune să reconstruiască imaginea vieții într-un cartier al Bucureștiului, aducând în luminile rampei experiența a două categorii sociale a căror implicare și responsabilizare comunitară este, mult prea des, minimalizată: copiii și seniorii.

Cele 10 ateliere, derulate cu frecvența a două întâlniri pe săptămână, le vor oferi seniorilor șansa de a intra în rolul de actor și de a se pregăti pentru spectacolul public din luna iunie, în aer liber, acolo unde își vor expune experiența de viață și importanța acesteia pentru viața comunității Sectorului 6.

”Masca de cartier vrea să scoată la suprafață experiența acestei categorii sociale prea puțin vizibile în spațiul public și să dezvolte, alături de reprezentanți ai acestei generații, un produs cultural și artistic care să inspire, să motiveze și să arate publicului larg că există alternative și posibilități de creștere dincolo de obiceiurile vechi, care ne-au condamnat la resemnare, competiție și individualism. Experiențele seniorilor din Sectorul 6 vor oglindi percepția socială cu privire la rolul pe care îl au aceștia în viața orașului, într-o societate care are tendința de a-i marginaliza, în detrimentul dezvoltarării unor comunități incluzive și sustenabile” – consideră promotorii acestui proiect.

”Masca de cartier” este parte a Human Mosaic - un proiect finanțat prin programul Europa creativă, care își propune să folosească teatre angajate social pentru a crea spectacole la scară mare în comunități diferite (urbane și periferice).

Alături de Teatrul Masca, parteneri ai proiectului ”Human Mosaic” sunt: Brama (Polonia), Stella Polaris (Norvegia), NTL (Danemarca), Fabrica (Atena) și Centrul Educațional Replika (România).

Înapoi

Data publicării: 9 feb 2024

Descarcă aplicația mobilă de sesizări eSector6!

Google Play
Versiune minimă: Android 8.0

AppStore
Versiune minimă: iOS 13.0

Campanii active

Servicii medicale gratuite pentru Bucureșteni, prin proiectul SAFE

Află mai multe despre SAFE

021.9970: Instrument de informare și consultanță pentru cetățenii Sectorului 6

 119 - numărul unic pentru copii

 0731624849 - TELEFONUL DE URGENŢĂ ÎN SECTORUL 6

Campania Spune “NU” cerşetoriei!

© 2024 - Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, Bucureşti

 

DGASPC Sector 6 este certificată ISO escim DGASPC Sector 6 este certificată ISO 9001 DGASPC Sector 6 este certificată ISO 37001

 

 

 

Website realizat în cadrul proiectului “Primărie fără hârtie II – Digitalizarea DGASPC Sector 6 prin soluție informatică inovativă ca măsură de simplificare administrativă și de optimizare a furnizării serviciilor de asistență socială pentru cetățeni” Cod SMIS 153535 în cadrul Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020.

Site realizat în cadrul proiectului POCA