Nicio masă fără un zâmbet, la Cantina Socială Crângași din Sectorul 6

Cantina socială Crângași, situată pe raza Sectorului 6, oferă membrilor defavorizați ai comunității accesul la hrana zilnică, pe care aceștia nu o pot procura cu propriile lor mijloace.

Asigurarea celui mai elementar mijloc de subzistență pentru oamenii cu venituri insuficiente se realizează într-un spațiu modern, utilat corespunzător și deservit de un personal calificat.

Conform principiilor unei nutriții sănătoase, meniul zilnic este diversificat și adaptat atât sezonului în curs, cât și nevoilor alimentare ale fiecărui beneficiar.

În perioada iernii, bucătarii cantinei se asigură că fiecare farfurie conține aportul de proteine necesar, fără a uita de vitaminele și mineralele care ne feresc de răceală sau gripă.

În cursul anului 2023, un număr de 526 de persoane au beneficiat de acest tip de sprijin. Printre beneficiarii cantinei sociale din Sectorul 6 se numără:

  • Persoane în vârstă;
  • Copii din familii defavorizate;
  • Tineri care au nevoie de sprijin la părăsirea sistemului de protecție;
  • Beneficiari de ajutor social;
  • Persoane cu dizabilități etc.

Dintre aceștia, un total de 75 de persoane au primit hrana la domiciliu, fiind în imposibilitatea de a se deplasa la sediul cantinei. Pentru zilele de weekend sau sărbători legale, toți beneficiarii cantinei sociale primesc pachete cu hrană rece, ce poate fi consumată la domiciliu.

De asemenea, cantina se implică în susținerea unor grupuri sociale care trec prin momente dificile, cum ar fi comunitatea defavorizată din Cartierul Giulești-Sârbi.

Compasiunea și amabilitatea acordate fiecărei persoane care trece pragul acestei structuri sunt, de asemenea, ingrediente ale meniului zilnic.

Serviciile oferite de cantina funcționează în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 mai cuprind:

  • Evaluare și consiliere;
  • Asistență socială;
  • Asistență în rezolvarea unor probleme sociale sau administrative;
  • Sprijin pentru integrarea socială;
  • Activități de voluntariat și petrecere a timpului liber.

Și în anul care abia a început, Cantina Socială Crângași este pregătită să-și îndeplinească rolul important în cadrul comunității Sectorului 6, punând oameni pricepuți și dotări specializate la dispoziția celor care au nevoie de un zâmbet și o masă gustoasă.

Mai multe informații privind condițiile și procedurile de înscriere la acest program pot fi găsite aici, sau apelând la numărul de telefon 021.9970, disponibil zilnic între orele 08.00 – 20.00.

Înapoi

Data publicării: 16 ian 2024

Descarcă aplicația mobilă de sesizări eSector6!

Google Play
Versiune minimă: Android 8.0

AppStore
Versiune minimă: iOS 13.0

Campanii active

Servicii medicale gratuite pentru Bucureșteni, prin proiectul SAFE

Află mai multe despre SAFE

021.9970: Instrument de informare și consultanță pentru cetățenii Sectorului 6

 119 - numărul unic pentru copii

 0731624849 - TELEFONUL DE URGENŢĂ ÎN SECTORUL 6

Campania Spune “NU” cerşetoriei!

© 2024 - Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, Bucureşti

 

DGASPC Sector 6 este certificată ISO escim DGASPC Sector 6 este certificată ISO 9001 DGASPC Sector 6 este certificată ISO 37001

 

 

 

Website realizat în cadrul proiectului “Primărie fără hârtie II – Digitalizarea DGASPC Sector 6 prin soluție informatică inovativă ca măsură de simplificare administrativă și de optimizare a furnizării serviciilor de asistență socială pentru cetățeni” Cod SMIS 153535 în cadrul Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020.

Site realizat în cadrul proiectului POCA