Persoanele adulte cu dizabilități din Sectorul 6 se pregătesc pentru viața independentă alături de seniorii înscriși la programul Mișcare pentru sănătate

Azi, 12 aprilie 2024, în Parcul Liniei din Cartierul Militari, gimnastica și dansul și-au dat mâna în cadrul unei sesiuni cu rol de integrare în societate.

Un număr de 6 beneficiari ai Centrului de Abilitare și Reabilitare pentru Persoanele Adulte cu Dizabilități "Uverturii" au fost invitați de peste 60 de vârstnici activi din comunitate la întâlnirea cu soarele, mișcarea și socializarea.

Timp de o oră, persoanele cu dizabilități au avut ocazia de a cunoaște noi membri ai comunității, de a relaționa cu aceștia și de a participa la o serie de activități comune care îi vor ajuta să devină independenți și să pornească pe propriul drum în viață.

Devenit tradiție în Sectorul 6, programul Mișcare pentru sănătate primește astfel valențe terapeutice, adăugând abilitării fizice și psihice a participanților în vârstă și perspectiva de recuperare a adulților cu dizabilități instituționalizați.

La centrul unde sunt îngrijiți și în cadrul căruia urmează un program multidisciplinar de recuperare, beneficiarii participă periodic la activități sportive, de grădinărit și jocuri de societate, având același rol de pregătire pentru viața independentă.

Cu propria poveste de viață, cu propriile nevoi și aspirații, adulții cu dizabilități din Sectorul 6 primesc astfel din partea comunității atât sprijinul de specialitate, cât și gesturile de înțelegere și solidaritate care le vor ușura drumul spre un viitor mai bun.

Înapoi

Data publicării: 12 apr 2024

Descarcă aplicația mobilă de sesizări eSector6!

Google Play
Versiune minimă: Android 8.0

AppStore
Versiune minimă: iOS 13.0

Campanii active

Servicii medicale gratuite pentru Bucureșteni, prin proiectul SAFE

Află mai multe despre SAFE

021.9970: Instrument de informare și consultanță pentru cetățenii Sectorului 6

 119 - numărul unic pentru copii

 0731624849 - TELEFONUL DE URGENŢĂ ÎN SECTORUL 6

Campania Spune “NU” cerşetoriei!

© 2024 - Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, Bucureşti

 

DGASPC Sector 6 este certificată ISO escim DGASPC Sector 6 este certificată ISO 9001 DGASPC Sector 6 este certificată ISO 37001

 

 

 

Website realizat în cadrul proiectului “Primărie fără hârtie II – Digitalizarea DGASPC Sector 6 prin soluție informatică inovativă ca măsură de simplificare administrativă și de optimizare a furnizării serviciilor de asistență socială pentru cetățeni” Cod SMIS 153535 în cadrul Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020.

Site realizat în cadrul proiectului POCA