Proiectul ”Mămici de pici” în Sectorul 6 – SocialXChange te învață să îți recunoști și să îți gestionezi emoțiile

Un atelier inedit de emoții, oferit copiilor de vârstă școlară aflați în situații de vulnerabilitate, completează seria activităților puse la dispoziția comunității Sectorului 6 de Proiectul Mămici de pici.

În cadrul întâlnirilor organizate de specialiștii Magazinului Caritabil SocialXChange, se poartă discuții despre emoții, se vizionează materiale pe înțelesul copiilor despre felul cum ne simțim și reacționăm în diferite situații, se învață comportamente dezirabile de adaptare și autocontrol.

Împreună, copiii și adulții care îi îndrumă identifică și încearcă să înțeleagă emoțiile și felul în care cei mici reacționează atunci când acestea apar. Copiii învață astfel să își recunoască propriile emoții, expun situațiile în care ele apar și atribuie fiecăreia dintre ele o culoare, pe o planșă albă.

Ca feedback pentru activitatea susținută, elevii înscriși la centrele de zi de tip afterschool din Sectorul 6 aleg un cuvânt sau un mic desen sugestiv pentru a exprima ce au înțeles și cum s-au simțit în timpul atelierelor de emoții.

Programul Mămici de pici este derulat în acest an în cadrul parteneriatului dintre Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 și Institutul Stefanini.

Aflat la cea de-a treia ediție, acest proiect de interes comunitar își propune să pregătească mamele tinere și copiii de vârstă școlară din medii sociale defavorizate ale Sectorului pentru o viață decentă și un viitor mai bun.

Înapoi

Data publicării: 17 apr 2024

Descarcă aplicația mobilă de sesizări eSector6!

Google Play
Versiune minimă: Android 8.0

AppStore
Versiune minimă: iOS 13.0

Campanii active

Servicii medicale gratuite pentru Bucureșteni, prin proiectul SAFE

Află mai multe despre SAFE

021.9970: Instrument de informare și consultanță pentru cetățenii Sectorului 6

 119 - numărul unic pentru copii

 0731624849 - TELEFONUL DE URGENŢĂ ÎN SECTORUL 6

Campania Spune “NU” cerşetoriei!

© 2024 - Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, Bucureşti

 

DGASPC Sector 6 este certificată ISO escim DGASPC Sector 6 este certificată ISO 9001 DGASPC Sector 6 este certificată ISO 37001

 

 

 

Website realizat în cadrul proiectului “Primărie fără hârtie II – Digitalizarea DGASPC Sector 6 prin soluție informatică inovativă ca măsură de simplificare administrativă și de optimizare a furnizării serviciilor de asistență socială pentru cetățeni” Cod SMIS 153535 în cadrul Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020.

Site realizat în cadrul proiectului POCA