Sandwork expresiv – s-a încheiat un nou modul de joacă terapeutică în nisip

Ieri, 28 martie 2024, un nou modul de ședințe terapeutice în nisip, pus la dispoziție de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6.

Începând cu luna ianuarie a acestui an, cu frecvență săptămânală, un număr de 6 copii din comunitate s-au jucat și au învățat noi lucruri despre ei în cadrul ședințelor de sandwork expresiv.

Desfășurate în incinta Centrului de Recreere și Dezvoltare Personală ”Golescu-Grant”, ședințele terapeutice, în număr de unsprezece, le-au permis celor mici, cu sprijinul specialiștilor și al voluntarilor, să își exprime emoțiile nerostite, dorințele, suferințele, bucuriile și temerile, devenind mai conștienți de propria persoană și mai încrezători în viitor.

Au beneficiat de ședințele terapeutice copii din Sectorul 6 pentru care s-a stabilit o măsură de protecție specială, anume plasamentul familial, și care au nevoie de sprijin pentru a depăși problemele emoționale cu care se confruntă.

Este cel de al nouălea an în care această modalitate de intervenție și sprijin psihologic este folosită de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 pentru copiii din sistemul de protecție socială de la nivelul comunității.

Ca o premieră, la sesiunea din acest an grupul de voluntari a fost format exclusiv din angajați ai instituției, iar adulții care îi îngrijesc în plasament pe copiii participanți au fost incluși într-un program de intervenție psihologică și de suport pe perioada desfășurării activităților de sandwork.

Proiectată inițial ca o metodă terapeutică pentru situații de urgență (război, dezastre naturale), metoda sandwork expresiv este folosită în prezent pentru a ajuta copiii și adulții din comunități vulnerabile, în activarea procesului psihologic de auto-echilibrare, prin intermediul propriului potențial creativ.

Înapoi

Data publicării: 29 mar 2024

Descarcă aplicația mobilă de sesizări eSector6!

Google Play
Versiune minimă: Android 8.0

AppStore
Versiune minimă: iOS 13.0

Campanii active

Servicii medicale gratuite pentru Bucureșteni, prin proiectul SAFE

Află mai multe despre SAFE

021.9970: Instrument de informare și consultanță pentru cetățenii Sectorului 6

 119 - numărul unic pentru copii

 0731624849 - TELEFONUL DE URGENŢĂ ÎN SECTORUL 6

Campania Spune “NU” cerşetoriei!

© 2024 - Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, Bucureşti

 

DGASPC Sector 6 este certificată ISO escim DGASPC Sector 6 este certificată ISO 9001 DGASPC Sector 6 este certificată ISO 37001

 

 

 

Website realizat în cadrul proiectului “Primărie fără hârtie II – Digitalizarea DGASPC Sector 6 prin soluție informatică inovativă ca măsură de simplificare administrativă și de optimizare a furnizării serviciilor de asistență socială pentru cetățeni” Cod SMIS 153535 în cadrul Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020.

Site realizat în cadrul proiectului POCA