Persoane, cu domiciliul pe raza sectorului 6, care se găsesc în situaţie de dificultate, marginalizate social sau în risc de marginalizare socială.
Furnizează servicii de cantină socială pentru un număr de 300 de persoane aflate în dificultate, marginalizate social sau în risc de marginalizare socială care au domicilul pe raza sectorului 6, Bucureşti.
Cantina socială "Crângaşi" acordă servicii de cantină socială tuturor categoriilor de persoane care se găsesc în situaţie de dificultate şi distribuie hrana la domiciliu pentru persoane aflate în situaţii deosebite, care au domiciliul pe raza sectorului 6, în funcție de caz.
Persoanele vârstnice, cu domiciliul în sectorul 6, Bucureşti, vor fi selectate potrivit prevederilor art.1, alin (4) şi art.3 din Legea 17/2000 privind asistenţa socială a persoanelor vârstnice, după cum urmează: Este considerată persoană vârstnică, persoana care a împlinit vârsta de pensionare stabilită de lege şi se află în una sau mai multe din următoarele situaţii: a) nu are familie sau nu se află în întreţinerea unei sau unor persoane; b) nu are locuinţă şi nici posibilitatea de a-şi asigura condiţiile de locuit pe baza resurselor proprii; c) nu realizează venituri proprii sau acestea nu sunt suficiente pentru asigurarea nevoilor de bază; d) nu se poate gospodări singură sau necesită îngrijire specializată; e) se află în imposibilitatea de a-şi asigura nevoile sociomedicale, din cauza bolii sau a degradării stării fizice sau psihice.
Persoanele marginalizate social vor fi selectate potrivit prevederilor art.49 din H.G. nr.1149/2002 (Normele metodologice de aplicare a Legii nr.116/2002 privind prevenirea şi combaterea marginalizării sociale). Persoana marginalizată social este considerată persoana care beneficiază de venit minim garantat sau face parte dintr-o familie beneficiară de venit minim garantat în condiţiile Legii nr.416/2001 şi se află în cel puţin două din următoarele situaţii:
Persoanele aflate în risc de marginalizare socială reprezintă acele categorii de persoane care nu se încadrează în celelalte categorii menţionate de legislaţia în vigoare (persoane cu handicap, persoane beneficiare de venit minim garantat, etc.) şi care din cauza situaţiei socio-economice şi medicale, constatate în urma efectuării anchetei sociale, sunt supuse riscului de marginalizare şi excludere socială.
Copiii aflaţi în dificultate (conform prevederilor Legii nr.272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului) proveniţi din familii marginalizate sau aflate în risc de marginalizare socială, domiciliate pe raza sectorului 6.
Persoanele interesate, aflate în situațiile descrise anterior, se vor adresa direct la sediul cantinei sociale, unde vor depune o cerere, urmând ca situația socială să fie analizată în vederea admiterii. Limita maximă a veniturilor unei persoane pentru acordarea serviciului social tip cantină socială este echivalentul net al venitului minim brut pe economie, actualizat conform legii.
Prin activităţile desfăşurate, se contribuire la bunăstarea şi la dezvoltarea indivizilor şi a grupurilor marginalizate social în cadrul comunităţii sectorului 6, precum şi la adaptarea lor la mediul social.
În cadrul Cantinei Sociale "Crângaşi" se derulează următoarele activități:
Aceste programe vin în sprijinul persoanelor aflate în dificultate din Sectorul 6, prin creşterea confortului psihic, prin depăşirea situaţiei sociale cu care se confruntă, precum şi prin dezvoltarea unei atitudini de cooperare şi inter-relaţionare între generaţii.
Activităţile din cadrul cantinei sociale pun accent într-o mai mare măsură pe conştientizarea abordării problematicii complexe a persoanei aflate în dificultate, pe categorii de vârstă precum și pe îmbunătățirea calității vieții acestora și în condiții optime de sănătate.
Adresa: Calea Crângași nr. 42 și nr. 44, bloc 9 - 10, parter, sector 6
Adrese de e-mail: office@dgaspc6.com.