Femeile agresate din Sectorul 6 au la dispoziție numărul de urgență 0731624849, apelabil la orice oră din zi sau din noapte, pentru a semnala situația cu care se confruntă și a solicita ajutor imediat.

Specialiștii Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 sunt pregătiți să preia apelurile și să intervină, cu sprijinul Poliției.

Compartimentul pune la dispoziția femeilor agresate următorul pachet de servicii:

  • Informare și consiliere socială telefonică;
  • Informare și asistență psihologică la domiciliu sau la altă adresă la care se găsește victima;
  • Consiliere pentru depășirea situației și a dependenței față de agresor;
  • Monitorizare.

De asemenea, pentru persoanele agresoare din Sectorul 6 punem la dispoziție un centru de zi specializat, astfel încât acestea, cu sprijinul psihologilor, să își poată recunoaște și revizui comportamentul.

Centrul funcționează din luna noiembrie a anului 2021, oferind:

  • Consiliere psihologică pentru eradicarea comportamentului violent și de control asupra membrilor familiei;
  • Educație și consiliere pentru dezvoltarea abilităților de viață prosocială; controlul furiei, rezolvare de conflicte, comunicare non-violentă;
  • Sprijin pentru reabilitarea, reinserția și integrarea socială a agresorilor;
  • Educație cu privire la egalitatea de șanse și de tratament între femei și bărbați, drepturile omului, legislație națională în domeniu.

© 2024 - Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, Bucureşti

 

DGASPC Sector 6 este certificată ISO escim DGASPC Sector 6 este certificată ISO 9001 DGASPC Sector 6 este certificată ISO 37001

 

 

 

Website realizat în cadrul proiectului “Primărie fără hârtie II – Digitalizarea DGASPC Sector 6 prin soluție informatică inovativă ca măsură de simplificare administrativă și de optimizare a furnizării serviciilor de asistență socială pentru cetățeni” Cod SMIS 153535 în cadrul Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020.

Site realizat în cadrul proiectului POCA