Panouri terapeutice cu sunete și culori atractive, la dispoziția adulților cu dizabilități din Sectorul 6

La Centrul de Zi pentru Persoane Adulte cu Dizabilităţi , din Sectorul 6, beneficiarii folosesc noile echipamente pentru a depăși handicapul de care suferă și a se integra mai ușor în societate.

Panourile de stimulare senzorială, care le oferă antrenament de tip neurofeedback, se află printre ultimele dotări puse la dispoziția persoanelor cu dizabilități.

Cu sunete și culori diverse, acestea îi atrag pe beneficiari, le stârnesc curiozitatea și facilitează procesul de recuperare.

Tratamentul neurofeedback se bazează pe percepția activă a pacientului, care învață progresiv să moduleze activități cerebrale proprii, sub îndrumarea terapeutului și a computerului.

Echipamentele necesare acestui tip de tratament au fost achiziționate prin intermediul Planului Național de Redresare și Reziliență, în cadrul proiectului „Reabilitarea/renovarea Centrului de Zi pentru Persoane Adulte cu Dizabilități”, cod PNRR 2022/C13/MMSS/12.

În prezent, terapia de tip neurofeedback se folosește cu succes în tulburări de atenție ADHD, anxietate, autism, depresie, schizofrenie, sindrom Tourette, epilepsie sau traumatism cerebral.

Înapoi

Data publicării: 7 feb 2024

Descarcă aplicația mobilă de sesizări eSector6!

Google Play
Versiune minimă: Android 8.0

AppStore
Versiune minimă: iOS 13.0

Campanii active

Servicii medicale gratuite pentru Bucureșteni, prin proiectul SAFE

Află mai multe despre SAFE

021.9970: Instrument de informare și consultanță pentru cetățenii Sectorului 6

 119 - numărul unic pentru copii

 0731624849 - TELEFONUL DE URGENŢĂ ÎN SECTORUL 6

Campania Spune “NU” cerşetoriei!

© 2024 - Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, Bucureşti

 

DGASPC Sector 6 este certificată ISO escim DGASPC Sector 6 este certificată ISO 9001 DGASPC Sector 6 este certificată ISO 37001

 

 

 

Website realizat în cadrul proiectului “Primărie fără hârtie II – Digitalizarea DGASPC Sector 6 prin soluție informatică inovativă ca măsură de simplificare administrativă și de optimizare a furnizării serviciilor de asistență socială pentru cetățeni” Cod SMIS 153535 în cadrul Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020.

Site realizat în cadrul proiectului POCA