S-a încheiat prima zi a campaniei împotriva violenței asupra copiilor, în Sectorul 6

Prima zi a campaniei ”BE SAFE! BE COOL, în your School!”, derulată de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 în școlile din comunitate a adus și primele rezultate.

Peste 120 de elevi ai Școlii Nr. 174 – Constantin Brâncuși, alături de cadrele didactice, au participat azi, 16 aprilie 2024, la o întâlnire dedicată combaterii violenței asupra copiilor.

Cu ajutorul unor studii de caz, elevii au reușit să identifice exemple de violență fizică, psihologică, verbală sau cibernetică prin care au trecut ei înșiși sau prietenii lor, aflând de la specialiștii prezenți metodele de recunoaștere, combatere și prevenire a acestor situații.

Cadrele didactice au fost informate cu privire la semnele care pot indica o situație de abuz asupra unui copil, precum și metode de combatere a violenței în unitatea de învățământ.

Au fost prezentate cazuri concrete de copii victime ale violenței și s-a cerut sprijin și consultanță din partea specialiștilor DGASPC Sector 6.

La întâlnirea de a azi au participat și 5 voluntari, studenți la facultatea de Asistență Socială din București.

Campania continuă în zilele următoare, alte două unități de învățământ din Sectorul 6 urmând să primească vizita specialiștilor care îi informează pe elevi și profesori despre cauzele și efectele negative ale violenței asupra copiilor.

Înapoi

Data publicării: 16 apr 2024

Descarcă aplicația mobilă de sesizări eSector6!

Google Play
Versiune minimă: Android 8.0

AppStore
Versiune minimă: iOS 13.0

Campanii active

Servicii medicale gratuite pentru Bucureșteni, prin proiectul SAFE

Află mai multe despre SAFE

021.9970: Instrument de informare și consultanță pentru cetățenii Sectorului 6

 119 - numărul unic pentru copii

 0731624849 - TELEFONUL DE URGENŢĂ ÎN SECTORUL 6

Campania Spune “NU” cerşetoriei!

© 2024 - Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, Bucureşti

 

DGASPC Sector 6 este certificată ISO escim DGASPC Sector 6 este certificată ISO 9001 DGASPC Sector 6 este certificată ISO 37001

 

 

 

Website realizat în cadrul proiectului “Primărie fără hârtie II – Digitalizarea DGASPC Sector 6 prin soluție informatică inovativă ca măsură de simplificare administrativă și de optimizare a furnizării serviciilor de asistență socială pentru cetățeni” Cod SMIS 153535 în cadrul Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020.

Site realizat în cadrul proiectului POCA