Vote, Please! – tabăra de mobilitate de la București

Prima tabără de mobilitate din cadrului proiectului Erasmus+ „Vote, Please!” a început astăzi, 19 februarie 2024, în București.

Timp de 5 zile, tabăra va fi găzduită de Internatul Social „Domnița Bălașa” din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, La activități participă 15 tineri bulgari și 15 tineri români din comunitatea Sectorului 6, care vor învăța împreună să parcurgă împreună pași interesanți în călătoria spre democrație și implicare socială.

Scopul mobilității este de a explora subiectele democrației, participării și alegerilor, precum și abilitarea membrilor ambelor echipe pentru a organiza ateliere pe aceste subiecte în comunitatea  lor. Trei zile sunt dedicate pentru a explora metode non-formale, simulări, jocuri de rol și discuții care pot fi implementate cu tinerii. Vor face schimb de idei și vor învăța cum să implementeze ateliere de succes, cum să le structureze, cum să implice publicul etc.

În timpul rămas, vor explora orașul, vor vizita Palatul Parlamentului, Palatul Cotroceni, Casa Ceaușescu, vor face un schimb cultural la seriile cu tematică românească și bulgărească și nu în ultimul rând se vor distra și vor lega prietenii.

„Vote, Please!” este un proiect Erasmus+ are o durată de 17 luni și este un efort comun al Fundației Orenda din Bulgaria și al Asociației Culturale Atelierul European de Artă din România, în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6.

Proiectul va crea un mediu de învățare incluziv în care tinerii defavorizați se vor simți implicați și toți participanții vor înțelege că sunt cetățeni europeni și vor fi mai motivați să fie activi în comunitățile lor, să se implice mai mult în procesele de luare a deciziilor.

Tinerii sunt esențiali pentru drumul către o democrație eficientă, iar includerea lor este necesară pentru evoluția cetățenească.

Înapoi

Data publicării: 19 feb 2024

Descarcă aplicația mobilă de sesizări eSector6!

Google Play
Versiune minimă: Android 8.0

AppStore
Versiune minimă: iOS 13.0

Campanii active

Servicii medicale gratuite pentru Bucureșteni, prin proiectul SAFE

Află mai multe despre SAFE

021.9970: Instrument de informare și consultanță pentru cetățenii Sectorului 6

 119 - numărul unic pentru copii

 0731624849 - TELEFONUL DE URGENŢĂ ÎN SECTORUL 6

Campania Spune “NU” cerşetoriei!

© 2024 - Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, Bucureşti

 

DGASPC Sector 6 este certificată ISO escim DGASPC Sector 6 este certificată ISO 9001 DGASPC Sector 6 este certificată ISO 37001

 

 

 

Website realizat în cadrul proiectului “Primărie fără hârtie II – Digitalizarea DGASPC Sector 6 prin soluție informatică inovativă ca măsură de simplificare administrativă și de optimizare a furnizării serviciilor de asistență socială pentru cetățeni” Cod SMIS 153535 în cadrul Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020.

Site realizat în cadrul proiectului POCA